avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Furt din proprietate amanetat
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Furt din proprietate amanetat

Va multumesc anticipat celor ce mi vor raspunde.In august 2013 doamna care mi facea menajul mi a sustras un inel de aur"gasit"pe jos in mansarda casei mele(banuiesc,ca era al vecinei din moment ce era la mine in casa nu?-glumesc).inel amanetat de menajera.am aflat exact unde este centrul amanet si banuiesc,ca ar fi normal ca acest centru sa detina inregistrarea sau copie a actului prin care aceasta femeie a lasat inelul meu la amanet.cum sa procedez?merg la centru si discut cu ei sau merg la politie desi stiu ca i fac rau.ma intreb cum au primit un inel fara ca ea sa detina o factura sau un act prin care sa dovedeasca,ca este al ei.va rog sa mi spuneti ce as putea face fara sa implic politia.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:39, 20 Iunie 2014
să faceți ce?
cum dovediți că inelul era al dumneavoastră? aveți factură? aveți vreun act?
Chemati-o la mediere, dar numai dupa ce identificati concret (gramaj, model, stantare) inelul depus amanet, apeland (in scris) Casa de Amanet, conform facturii si actului de garantie pe care ar trebui sa le aveti dvs. ca dovada a proprietatii asupra bunului/inelului.
Daca aveti certa dovada ca este acelasi inel, chemati menajera la mediere si intelegeti-va cu privinta la inapoierea bunului insusit. Nu este nevoie sa mai incuviintati acordul de mediere daca este de acord sa va inapoieze inelul, altfel puteti sa-i inaintati o plangere, aceasta se poate retrage daca intelege sa dea ce nu i se cuvine.
Si dupa depunerea plangerii se poate apela la mediere, pentru latura civila a cauzei.
ma intreb cum au primit un inel fara ca ea sa detina o factura sau un act prin care sa dovedeasca,ca este al ei.

prin declaratie pe propria raspundere, nu cer act de proprietate al bunului, faptul ca e in posesia omului care il preda, se prezuma buna credinta ca ii si apartine, apoi se ia acea declaratie ( e cuprinsa in contract).
daca va duceti la centrul de amanet va duceti degeaba, n-o sa va dea vreo copie dupa contract.
Avand in vedere ca e depus in amanet acum aproape un an, putin probabil ca femeia sa fi platit dobanda pana azi, deci sansele sunt nule ca bunul sa mai fie pastrat de casa de amanet.
Ati descoperit recent ca nu il mai aveti ?
Fiind persoana care intra in casa dvs angajata fiind, ar fi trebuit ca dvs sa aveti o copie a ei de buletin.
Daca ii faceti plangere la politie, doar daca recunoaste mai puteti spera sa va vedeti banii inapoi, altfel cum dovediti ca inelul amanetat de femeie va apartinea ? In amanet nu i se face poza, scrie inel de 4,3 grame cu piatra, chiar daca aveti act pe acel inel, nici gramajul nu mai corespunde exact.
Mai aveti contact cu femeia ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt bdin locuinta maiincolo maiincolo In februarie 2011 am descoperit ca imi lipsea din casa o punga de plasic in care se aflau toate bijuteriile mele de aur,unele foarte valoroase,mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Mijloace de a proba ca bunurile furate din casa (bijuterii) imi apartin ;nu s-au mai recuperat iar la casele de amanet descrierea este sumara maiincolo maiincolo Cum pot proba ca mi s-au furat unele bunuri (bijuterii) daca hotul nu a dus decat o parte din bijuterii la casele de amanet iar politia nu a facut perchezitie ... (vezi toată discuția)
Închisoare? Arpidiana Arpidiana Buna seara, am avut ceva probleme la poliție,am furat un telefon de la o femeie,m-a invitat la ea in casa si fiind cu el in mana am fugit. Urmatoarea zi m-a ... (vezi toată discuția)