avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vinzare imobil-situatie deosebita
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vinzare imobil-situatie deosebita

Buna ziua.
Situatia este urmatoarea:
-am o societate comerciala;
-societatea are o cladire P+2 cu destinatia spatii comerciale;
-terenul de sub cladire este, deasemenea, proprietatea firmei (intabulat);
-constructia s-a efectuat in mai multe etape, pe baza mai multor autorizatii de construire : parterul a fost, initial, o cladire pe mijlocul terenului dupa care s-au facut extinderi, in primul rind in spate, apoi in fata;
-nevoia unui imprumut m-a dus la intabularea unei parti din parter, atit cit era terminat in baza unei autorizatii de construire;
-am terminat, apoi, etajele la rosu, cu termo si hidoizolatie peste etajul doi, dar fara usi si geamuri, faza in care mi-a expirat AC;
-pentru ceea ce a mai ramas de facut am obtinut o noua AC; in aceasta faza sint acum;
-am hotarit vinzarea etajului doi;
-am doua variante : 1) vinzarea catre un vecin (firma) care se afla perete in perete cu mine sau, 2)vinzarea catre o alta firma sau persoana fizica;
- in varianta 1) intelegerea este urmatoarea : ii dau etajul doi contra amenajarii etajului unu pina la cheie si a unei sume de bani;
-varianta 2) cred ca ar fi mai simpla desi majoritatea pasilor care trebuie facuti sint similari cu cei de la varianta 1)
-eu as prefera varianta 1);
-etajele nu au receptie partiala;
-in limita valorilor care corespund stadiului actual de construire si a unui raport de evaluare din decembrie 2013, facut defalcat pe parter si etaje, platesc impozit si pentru etaje;
Aceasta este situatia. Rugamintea mea este pentru sfaturi in rezolvarea problemei atit juridic cit si contabil. Firmele implicate au TVA.
Daca, pe parcursul discutiilor, (care sper sa existe), vor fi necesare si alte informatii le voi pune la dispozitie cu placere.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: liviu f , utilizator 16:22, 21 Iunie 2014
situatia dvs este rezolvabia, insa pentru acest luru trebuie studiate actele pentru a vi se gasi o solutie concreta. este recomandat sa apelati la un avocat care sa studieze actele si sa va redacteze contractul.
Primul aspect pe care trebuie sa-l aveti in vedere este ipoteca notata asupra imobilului, chiar daca la momentul in care s-a luat creditul nu exista inca etajul pe care doriti sa-l vindeti. Orice credit luat in scopul de a edifica, modifica, amenaja presupune ipoteca asupra imobilului actual (cel despre care se face referire in contractul de ipoteca) cat si asupra tuturor constructiilor si amelioratiunilor viitoare. Cu alte cuvinte, primul pas pe care trebuie sa-l faceti este sa aduceti la cunostinta bancii intentia dvs. de a instraina. Daca banca va fi de acord, urmariti cu atentie conditiile impuse.
Cat despre conditiile pe care le impuneti cumparatorului , de a definitiva lucrarea in loc de parte din pret> aveti nevoie de un deviz, stabiliti astfel cat se achita in numerar, cat se presteaza prin obligatia de a face. Dar toate acestea, ma repet, trebuie aduse intai in atentia creditorului dvs., din pacate acesta are cuvantul cel mai important de spus.
Oricum, inainte de orice tranzactie va trebui sa obtineti procese verbale de receptie finala sau partiala pentru fiecare autorizatie in parte si sa le notati in CF a imobilului.
Desi am incercat sa ofer toate detaliile vad ca cel putin unul mi-a scapat : imprumutul a fost restituit demult, Deci nu mai exista nici o ipoteca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca teren fara constructie razvan11catalin razvan11catalin Buna ziua! Am urmatoarea dilema: cineva, o societate X a contractat un credit de la o banca - creditul a fost garantat cu un teren. Dupa semnarea contractului ... (vezi toată discuția)
Banca vrea sa execute si apartamentele construite peste imobilul ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobil pe teren ipotecat matrix73 matrix73 AM ipotecat un teren la banca. Inainte de obtinerea creditului am depus documentatia la primarie pt construirea unui imobil cu mai multe apartamente pt care mi ... (vezi toată discuția)