avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Libertatea de circulatie / drepturi cetatenesti
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Libertatea de circulatie / drepturi cetatenesti

buna seara
locuiesc intrun oras pe cere-l ador, pentru care platesc impozite si tot ceea ce se cere, dar am o mare nedumerire cu privire la ce pot sa fac intrucat cred ca dreptul meu de libera circulatie imi este incalcat.
asadar:
m-am mutat pe o strada pe care puteam parca masina pe unde se nimerea un loc liber. a urmat o perioada in care aveam acces doar pentru ca sunt riveran. a trecut ceva timp si strada a devenit pietonala, dar masinile intrau prin alta parte intro parcare ce se termina in respectiva strada. A mai trecut un timp si parcarea avea doua zone una mare sa spunem sus (daca parcai plateai o suma) si alta mai mica sa spunem jos (a doua pentru locuitorii din blocurile respective).problema apare acum. Parcarea a fost inchisa cu doua bariere si se plateste o suma pentru fiecare ora sau un abonament.Amintesc ca sunt doua strazi linga blocuri care au semnul de oprire interzisa si ORISICE masina opreste in 10min este ridicata cu premiul de 720Ron. M-am adresat primariei,birou parcari spatii verzi si ce o mai fi, prin care le-am cerut sa-mi spuna care este statutul meu (adica unde pot sa parchez care este calea de acces catre blocul meu)-normal- nu stiu ei sa intreb la primarie?!?ar fi o solutie sa platesc abonament, dar eu platesc impozit pentru zona respectiva. Aici cred ca imi este ingradita libera circulatie sau ce o fi... in alte cartiere nu ai locul tau dar ai acces poate pina in bloc, sub geam si ei ca si mine platesc doar impozit. DE CE EU CA SA PARCHEZ MASINA TREBUIE SA PLATESC ABONAMENT?este discriminare! alt judet: cam aceiasi situatie strada a fost inchisa s-au amenajat locuri de parcare,DAR PRIMARIA A REZERVAT CATE UN LOC pentru fiecare locuitor din zona ce detine unul sau mai multe masini. acelasi lucru este la cateva strazi de locuinta mea.
Intrebare: in baza care legi/hotarare/....am dreptul de primi un loc de parcare sau ce ar trebui sa cer primariei? pana la urma platesc un impozit mai mare decat cel din zona 2,3,4-6, dar el are mai multa libertate in as parca masina.

Alte discuții în legătură

Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, ... ..sorin, ..sorin, Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, am parcare privata, blocul e îngrădit cu gard și cu poarta, acum vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Parcare cu plata langa bloc turkn turkn Pe strada parintilor mei primaria a montat aparate de taxare/ora pentru locurile de parcare.Deci: pe o strada cu multe case si blocuri au trasat locuri de ... (vezi toată discuția)
Blocat in parcare terminus1 terminus1 Buna, pe o straduta, drum public, circulatie in ambele sensuri, masini parcate de o parte si de alta a strazii, iar de o parte si de alta a strazii sunt case, ... (vezi toată discuția)