avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am abonament riveran si nu am dreptul sa parchez ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am abonament riveran si nu am dreptul sa parchez masina in fata blocului

Buna ziua! Locuiesc in centrul capitalei, anul trecut CMPB a marcat si a introdus parcare cu plata pe strazile adiacente, nu si pe a mea. Fiind una dintre putinele strazi pe care parcarea era fara plata, a devenit foarte dificil sa gasesc loc de parcare, in special cand ajungeam seara, la ore tarzii. Nu folosesc zilnic masina si nu o puteam lasa pe strazile alaturate, unde parcarea era cu plata, zile intregi, Mi s-a parut corect sa imi fac abonament de riveran. Am incheiat contractul si detin abonament pentru 1 an, incepand cu 1 decembrie 2024. De curand, s-a introdus parcare cu plata si pe strada mea. Am stat linistita intrucat stiu ca am abonament. In mod surprinzator, de cate ori parchez masina in fata blocului gasesc pe parbriz un bon de amenda. Am depus online un formular de contestatie si astept raspuns. Totusi, m-am gandit sa semnalez si telefonic situatia, pentru a fi mai usor de reglementat. Operatoarea care a raspuns mi-a spus ca amenda este corecta, nu am dreptul sa parchez decat pe strazile care mi-au fost alocate in decembrie. Am incercat sa explic ca este absurd si ca CMPB trebuie sa isi aduca la zi abonamentele, pe masura ce sunt marcate strazile pe care locuiesc persoanele care deja au incheiat contract. Nu este normal sa achit abonament de riveran si sa nu imi pot parca masina in fata blocului. Am explicat operatoarei ca in situatia actuala sunt discriminata in raport cu vecinii. Mi-a inchis telefonul. Ce este de facut? Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2025
Petroviciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Petroviciu , utilizator 19:26, 25 Iunie 2025
Contestati procesele verbale in instanta, nu le lăsați asa.
Asa voi face, va multumesc pentru incurajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie amenda contraventionala de parcare abuziva ? Cristian_A Cristian_A Buna ziua, Eu locuiesc si lucrez in Cluj-Napoca de peste un an de zile, intr-o zona semi-centrala unde singurele locuri de parcare sunt niste garaje (3 ... (vezi toată discuția)
Libertatea de circulatie / drepturi cetatenesti ALeonard ALeonard buna seara locuiesc intrun oras pe cere-l ador, pentru care platesc impozite si tot ceea ce se cere, dar am o mare nedumerire cu privire la ce pot sa fac ... (vezi toată discuția)
Parcare interzisa in fata propriei case Crina70 Crina70 Buna ziua! Unde sau cui trebuie sa ma adresez pentru urmatoarea situatie: pe strada unde locuiesc si unde sunt doar case, a fost interzisa parcarea iar pe ... (vezi toată discuția)