buna ziua!va rog sa-mi raspundeti.
mi-am dat demisia,si sunt in preaviz in a 12 zi de munca.sefa mea insista sa-i spun de ce?si unde plec?nu vreau sa-i spun,ptr ca nu vreau sa ne certam.am terminat facultatea studii universitare de lunga durata. am diploma din 16 ian 2009.cine trebuie sa -mi treaca studiile in cartea de munca?,iar noul angajator poate sa nu tina cont de studii la angajare ?
va multulmesc.
Cu gandul la mesajul dumneavoastra,cand am iesit pe usa am spus:Buna ziua!si am asteptat sa vad ce-mi raspunde.si mi s-a spus:
-Buna ziua!Noi mai vorbim,da?
-Da.La un telefon.
...si asta a fost tot.
Deci ati plecat in mod onorabil si ati lasat loc de buna ziua, ceea ce e foarte bine!
O sa mai aveti de primit de la vechiul angajator cartea de munca si fisa fiscala.
Poate nu e rau sa luati si o adevrinta privind stagiul la somaj, desi nu va doresc sa va trebuiasca, dar nu se stie niciodata. In mod normal angajatorul ar trebui sa dea aceste adevreinte dar in practica nu se prea face, in ideea ca nu sunt necesare decat daca angajatul va intra in somaj. Dar cum pe aceste forum am vazut o suemdenie de oameni care au avut nesansa in perioada aceasat sa solicite somaj si s-au lovit de vechi angajatori care nu au mai vrut sa le dea aceasat adeverinta, nu strica niciodata sa luati masuri de siguranta.
Este vorba de obligatia definita in normele la legea 76/2002:
Art. 18. - (1) În vederea certificării stagiilor de cotizare şi a stabilirii dreptului la indemnizaţie de şomaj, angajatorii au obligaţia, odată cu înmânarea carnetului de muncă, de a elibera persoanelor cărora le încetează raporturile de muncă sau de serviciu o adeverinţă din care să rezulte baza lunară de calcul prevăzută la art. 14, pentru fiecare lună, din ultimele 12 luni, înainte de data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, pentru care aceştia le-au reţinut şi virat la bugetul asigurărilor pentru şomaj contribuţia individuală prevăzută la art. 27 din lege şi au plătit contribuţia datorată de angajator prevăzută la art. 26 din lege, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 26, (...)
Succese!
Cartea de munca au spus ca e la itm.fortele de munca.A ramas sa merg luni sa-mi dea foaia de lichidare, pe care am ceruto eu,si nu stia ca trebuie sa mi-o dea. In rest nu mi-au mai spus nimic in plus,DESPRE CARTEA DE MUNCA SAU ALT CEVA.Din punctul lor de vedere s-a incheiat totul.Eu daca nu stiu ce sa cer....
Stiti acum, nu e problema. Cartea de munca va fi probabil gata peste 1-2 saptamani , veti suna sa vedeti daca a ajuns la firma si veti merge sa o luati.
Cat despre acea adeverinta cred ca prea putini angajatori se gandesc sa o dea din proprie adeverinta.
Fisa fiscala desi in lege spune ca se da la lichidare, de regula se face doar dupa sfarsitul unui an fiscal si va trebui sa va fie trimisa prin posta dupa acea.