avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... concediu
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

concediu

"Sunt incadrata pe post din septembrie 2013, pe perioada determinata ( am obtinut postul in urma participarii la concurs, insa nu am definitivatul).
In perioada 12 martie- 22 aprilie am avut 30 de zile de Concediu Fara Plata, iar in perioada 23 aprilie- 20 iunie am fost in concediu medical.
Cum pot calcula nr zilelor de Concediu de Odihna la care am dreptul? Concediul medical se considera zile nelucrate si afecteaza concediul de odihna?
De la scoala mi se spune ca am dreptul doar la 15 zile de odihna, urmand sa vin in activitate toata vara.
Nu am zile de activitate in celelalte vacante, momentan sunt in spital insa nu vreau sa mi se mai dea CM, as depasi 90 de zile (am mai fost internata in noiembrie) si nu vreau sa ajung in situatia de pensionare:(. Am 24 de ani:(
Am probleme care necesita timp, nu stiu cum sa-mi calculez zilele de odihna la care dreptul, daca au importanta zilele nelucratoare legale sau faptul ca aveam CFP in vacanta de paste."

Am gasit pe un forum aceasta intrebare la care caut si eu raspunsul, prietena mea este in aceeasi situatie cu unele diferente(e suplinitoare, a avut concediu medical o luna si o luna concediu fara plata). Pe acel forum nu a raspuns nimeni, poate puteti sa ma ajutati dvs. Ea vrea sa se duca de luni la scoala, pe toata durata vacantei pt ca asa i s-a spus. Cum se afla nr de zile de concediu? Sau invatatorii nu au concediu in vacanta de vara? E primul ei an in inv
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 23 Iunie 2014
Un cadru didactic cu norma intreaga are dreptul la un concediu de odihna de 62 de zile lucratoare/an care pot fi solicitate numai in timpul vacantelor scolare. Anul scolar 2013-2014 a avut un numar de 36 saptamani de cursuri (252 de zile). Din aceste zile dv. nu ati lucrat 101 de zile, ramanand in calcul pentru CO cele 151 de zile lucrate. Dintr-un calcul simplu rezulta ca aveti dreptul la un CO de 34 de zile lucratoare de-a lungul anului scolar 2013-2014.
Deci sa inteleg ca este afectat concediul de odihna de concediul medical? Sunteti sigur, eu stiam ca nu si astfel ramane sa se scada doar zilele de fara plata.
Si daca e cum spuneti, ca trebuie scazute si zilele de cm, pt a calcula pt prietena mea voi face 252-30 medical-30 fara plata= 192 zile lucrate. Apoi? Cum raportez zilele lucrate la CO?
Va multumesc!
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Aceasta dispozitie legala nu mai este aplicabila, in ceea ce priveste concediul medical, dupa ce Curtea Europeana de Justitie, printr-o hotarare preliminara pronuntata la data de 20 ianuarie 2009, a dat o interpretare a dispozitiilor art. 7 din Directiva 2003/88.

Pentru a beneficia de avantajele acestei hotarari va trebui sa actionati in judecata pe angajator.

Nici Directiva si nici hotararea nu stabileste durata concediului medical care nu afecteaza CO.

Detalii gasiti si aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la concediu de odihna doichitahorescu doichitahorescu As dori sa aflu daca sotul meu, profesor, are dreptul la banii de vacanta pentru anul 2013. Conditiile pentru care va intreb sunt urmatoarele: pana in 19 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna restant dupa concediu de crestere copil emmay emmay Buna ziua! Doresc sa va cer sprijinul in urmatoarea problema legata de efectuarea concediului de odihna pentru anul scolar 2010-2011 , in actualul an scolar ... (vezi toată discuția)
Legea 12/2015 narcisa1985 narcisa1985 Buna ziua ! Sunt profesor titular in cadrul unei scoli gimnaziale. Momentan, pana in aprilie 2016, sunt in CIC. In anul scolar 2013-2014, situatia mea ... (vezi toată discuția)