Buna ziua.
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema :
O cunostinta de a mea a smuls un lantisor de aur de la gatul unei doamne. Dupa cca 30 min de la fapta a fost prins de politie si dus la sectie. Doamna respectiva si-a recuperat lantisorul. Este prima abatere. Nu are nici un alt fel de antecedente penale. A fost acuzat de talharie (desi eu stiu ca talharia se produce prin violenta, iar el nu a agresat-o in niciun fel pe doamna). Cei de la politie au spus ca probabil va sta in arest 30 de zile pana la proces, sau cam asa ceva.
1. Ce pedeapsa risca ?
2. Avand in vedere ca este prima abatere si ca doamna si-a recuperat bunul, va primi pedeapsa cu suspendare ?
3. Este necesar sa-si ia un avocat ?
4. Se poate sa solicite sa vorbeasca cu dna respectiva si sa ajunga la o intelegere astfel incat dna sa-si retraga plangerea ?
În fond, mediatorul nu trebuie să ofere consiliere juridică, să propună părţilor spre acceptare soluţii etc. Mediatorul are un singur rol: să mijlocească, să faciliteze comunicare între părţi, pentru ca în urma acestei comunicări, părţile să ajungă singure la un acord comun, neinfluenţat de opiniile mediatorului.
Concret, cred că domnul care "cică" are un prieten ce este suspectat că a săvârşit o faptă sancţionată de Codul Penal, trebuie să îi comunice "prietenului" că are nevoie de un avocat foarte bun.
Bună seara as avea și eu o întrebare! Pentru 3 tineri care au fost acuzați de tâlhărie au bătut un băiat nepalez(indian) iau dat 30 de zile pe arest preventiv, nu au antecedente penale și unul dintre ei are un copil de 7 luni, au contracte de munca, unul are 20 de ani iar ceilalți 23 credeți ca ai poate închide?
Care este pedeapsa pentru tâlhărie calificată, și încălcare ordinului de restricție la prima abatere fără atencedente penale fără loviri sau alte violențe