avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Solutii pentru galagia din bloc
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Solutii pentru galagia din bloc

Buna ziua! Sunt intr-o situatie disperata in ceea ce priveste linistea in blocul unde locuiesc. Am avut ghinionul sa stau deasupra unor vecini care asculta muzica la maxim in fiecare zi indiferent de ora sau zi, cand spun maxim nu exagerez efectiv se zguduie peretii. Nu poti sa te odihnesti sau sa culci copilul, doamne fereste sa-ti fie rau si sa te invoiesti de la servici sa vi acasa in timpul zilei. Am chemat politia de cateva ori si au fost amendati, insa acest lucru nu-i impiedica sa continue in acelasi mod., probabil o fac intentionat. Parintii lor nu i-au nici o masura, spunand ca nu au ce sa le faca , iar vecinii sunt colegi de servici cu parintii si nu vor sa-si "strice relatiile"(chiar daca sunt si ei deranjati si afirma acest lucru). Ce solutii as putea sa mai gasesc? Am tot citit mesaje pe acest subiect si am vazut ca sunt multi in situatia mea. Chiar nu exista o rezolvare definitiva a acestor probleme? Va multumesc si astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 23:03, 2 Iulie 2014
L nr 230/2007 Art. 18
In cazurile in care, in cladirile de locuinte, unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari sau chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.
Solutii legale exista, cum bine a scris si domnisoara in postul precedent. Insa e pierdere si de timp si de bani.. si nu prea renteaza. Singura modalitate e sa tot chemi politia pana se vor satura. Un proces pe cauza asta dureaza destul de mult si .. nu stiu cat renteaza.

Eu una.. sunt la sectia de politie. Si fac asta de fiecare data cand ma deranjeaza. Poate .. vor obosi la un moment dat.
Adresati-va politiei in scris, care in baza legii 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, ii va atentiona prima data, urmand sa le de-a amenda la a doua abatere. Va spun ca la blocul meu a functionat. Este important ca Asociatia de locatari/proprietari sa stabileasca un program de liniste in baza caruia sa ii avertizati, nerespectarea acestui program atrage sanctiunile legii 61/1991.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii la bloc mirceadaraban mirceadaraban Am citit in forum urmatoarea specificare: Avand in vedere prevederile Legii 61 / 1991 republicata si actualizata, art.2, alin.(1), lit. 29, constituie ... (vezi toată discuția)
Vecinii rasvanila rasvanila Un vecin amabil a inchiriat parterul locuintei sale unui restaurant. Acest restaurant are un program de functionare intre orele 9 si 2 dimineata, dar inchide ... (vezi toată discuția)