avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima Casa a casei avariate.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima Casa a casei avariate.

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Ce se poate de facut in cazul in care ai procurat un imobil prin programul "Prima Casa" si peste un an-doi ea s-a defectat (se defecteaza) din cauza neconformitatii constructiei. Plafonul de jos a etajului s-a deplasat in jos, si acum este necesara o consolidare (de pus 2 stalpi de sustinere si o arca in living). Este evident ca vina apartine constructorului. Ce pot face eu in cazul dat? Sa ma adresez fostului proprietar, care a construit-o? Sa ma adresez bancii, ca sa ma ajute in demersuri, caci casa practic este proprietatea bancii, si daca se intampla ceva (se darama) nici compania de asigurari nu va despagubi asa un caz... Pot sa ma dezic de credit, si banca sa oblige pe fostul proprietar sa intoarca banii, pe motiv ca a fost vandut un bun cu viciu ascuns? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 19:00, 23 Iunie 2014
Sunteti bine inspirat.
Toate variantele Dvs. sunt fezabile.

In orice situatie, Constructorul si Beneficiarul lui (Investitorul, cel care a comandat casa) sunt responsabili (separat sau in solidar) de calitatea si functionalitatea constructiei (vicii ascunse).
Totodata, Banca, in postura ei de proprietar al casei, este interesata de calitatea bunului care-i garanteaza creditul.
In ceea ce priveste rezilierea contractului de creditare, consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa a casei avariate. Vladimir1_83 Vladimir1_83 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Ce se poate de facut in cazul in care ai procurat un imobil prin programul \\"Prima Casa\\" si peste un an-doi ea ... (vezi toată discuția)
Garantie 10 ani impotriva viciilor ascunse pentru constructii CrMi CrMi Buna ziua, As avea o intrebare legata de garantia impotriva viciilor ascunse pentru constructii. Inteleg ca leagea 10/1995 prevede o garantie de 10 ani ... (vezi toată discuția)
Despagubire contract vinzare cumparare susi_dan susi_dan buna ziua.,am cumparat o casa acum 3 ani ,iar ,acum am constatat ca avea vicii ascunse.,adica nu s-a respectat proiectul de mansardare,nici la constructia ... (vezi toată discuția)