avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce nume va purta copilul dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce nume va purta copilul dupa divort

Buna seara.
Sunt in proces de divort cu sotul meu si singura problema de la care ne certam acum este ce nume va purta copilul dupa divort.In urma casatoriei sotul a renuntat la numele lui luand numele meu la casatorie.Avem un copil care bineinteles poarta numele meu.Acum sotul vrea sa renunte la numele meu si in urma divortului vrea sa revina la numele lui dar vrea in acelasi timp ca si copilul(care are 12 ani)sa poarte numele lui.Se poate asa ceva?Eu nu sunt de acord....si ce pot face in cazul asta.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Andrei , Consilier juridic 00:51, 11 Mai 2009
Copilul va purta acelasi nume si dupa divort. Tatal va reveni la numele purtat anterior incheierii casatoriei. si...nu copiii.
Este posibil insa, cu acordul dvs., ca minorii sa-si schimbe numele, pe cale administrativa.
Divortul nu afecteaza numele copilului; acesta va continua sa aiba numele dobandit la nastere.
parintele caruia ii e incredintat minorul, poate cere schimbarea numelui copilului pe cale administrativa, astfel incat minorul sa poarte acelasi nume cu parintele caruia i-a fost dat spre crestere si educare. in acest caz va trbui acordul celuilalt parinte.


av.m.vasilescu
copilul purta alt nume de familie decat al dumneavostra , numai in cazul in care d-vostra luati numele tatalui la casatorie iar in urma divortului d-voastra revenea-ti la numele avut anterior de domnisoara , copilul purta numele de familie avut in certificatul de nastere . Dumneavoastra chiar divortata fiind aveati un nume de familie iar copilul altul . Mai sunt exceptii unde sotii sunt de acord chiar si dupa divort sa-si pastreze numele de familie asa cum l-au avut in certificatul de casatorie , Carte Identitate pentru a nu afecta copilul mai tarziu sau la scoala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui cnmaria76@live.it cnmaria76@live.it Salutari la toata lumea! Am cateva intrebari la care sper sa imi puteti raspunde 1.In urma divortului am pastrat numele sotului pentru a nu fi nevoita sa ... (vezi toată discuția)
Vreau sami schimb numele danielbza danielbza Buna ziua sunt MAMA Lui daniel si vreau sai schimb numele deoarece Eu am divortat de fostul meu sot deoarece ma tot batea Si copilul meu de 14 ani vrea sasi ... (vezi toată discuția)
Parintii mei au divortat, pot lua si eu numele mamei? dede23 dede23 parintii mei au divortat, iar mama si-a reluat numele dinaintea casatoriei, vreau sa stiu daca si eu pot lua numele ei. unde trebuie sa merg pentru a-mi ... (vezi toată discuția)