avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare functie ,loc de munca si salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare functie ,loc de munca si salariu

Am primit o adresa prin care mi se cere acordul pentru modificarea CIM (functia ,locul de munca si salariul) fara nicio alta explicatie.Salariul este mai mic ,iar functia nu are nicio legatura cu pregatirea mea ( sunt economist si vor sa ma incadreze inspector constatator ).
Este legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 24 Iunie 2014
E legala, e o informare, dar fara acordul dvs nu e posibila modificarea CIM.
Modificarea CIM se face prin act aditional.
Art.17 C.mun.:
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
(2) Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
a) identitatea partilor;
b) locul de munca sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri;
c) sediul sau, dupa caz, domiciliul angajatorului;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;
e) criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului;
f) riscurile specifice postului;
g) data de la care contractul urmeaza sa isi produca efectele;
h) in cazul unui contract de munca pe durata determinata sau al unui contract de munca temporara, durata acestora;
i) durata concediului de odihna la care salariatul are dreptul;
j) conditiile de acordare a preavizului de catre partile contractante si durata acestuia;
k) salariul de baza, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum si periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul;
l) durata normala a muncii, exprimata in ore/zi si ore/saptamana;
m) indicarea contractului colectiv de munca ce reglementeaza conditiile de munca ale salariatului;
n) durata perioadei de proba.
(4) Elementele din informarea prevazuta la alin. (3) trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
...

In speta, angajatorul nu trebuie sa dea mai multe explicatii cu privire la clauzele care doreste sa le modifice in c.i.m.
Dvs aveti posibilitatea de a semna sau nu acel act aditional la c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare cod cor buia buia O persoana a fost angajata ca muncitor necalificat - Paznic cod COR 962907, a facut un curs de calificare si a primit un Certificat de Calificare ... (vezi toată discuția)
Salariatele insarcinate popescu mihaela popescu mihaela Sunt insarcinata in 13 sapt. am anuntat in scris conducerea soc.(privata) la care lucrez si nu au vrut sa inregistreze instiintarea. dupa insistente am primit ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca sanda1956 sanda1956 daca un angajat pe studii medii sustine concurs pentru ocuparea unui post studii superioare , pe aceiasi functie, in aceiasi institutie, in acelasi ... (vezi toată discuția)