avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC2

Buna seara!
Eu sunt in CCC pana in 12 feb 2015,intre timp o sa mai vin un bebe, undeva in luna octobrie 2014.Ce acte trebuiesc depuse pt CCC2? Si as vrea sa stiu valoarea indemnizatiei pt bebe 2.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:41, 13 Iunie 2016
Intrucat cel al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 indemnizatia pentru CCC2 va fi egala cu indemnizatia acordata pentru primul copil.

Veti merge la Primarie cu copia dupa certificatului de nastere pentru al doilea copil.

art.9 din OUG 111/2010 prevede :
(1) Concediul şi indemnizaţia lunară prevăzute la art. 2 alin. (1), art. 5 şi 6, precum şi stimulentul de inserţie prevăzut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre naşteri sau, după caz, pentru fiecare dintre situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2).

(2) Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) se prelungeşte corespunzător în cazul suprapunerii a două sau mai multor situaţii de natură a genera acest drept.

(3) În cazurile prevăzute la alin. (2) se acordă o singură indemnizaţie, în cuantumul prevăzut de prezenta ordonanţă de urgenţă.

(4) Pe perioada suprapunerii situaţiilor prevăzute la alin. (2), cuantumul indemnizaţiei lunare se majorează cu suma de 1,2 ISR pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.
1. - Pe perioada de cand se naste al doilea copil si pana se termina CCC1 veti mai primi inca 600 lei lunar.
- Pentru aceasta mergeti la Primarie cu o copie certificatul de nastere a celui de al doilea copil si solicitati cei 600 lei.
- Tot atunci completati si cererea pentru alocatia de stat pentru copii.

2. - Inainte de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
- Atasati la cerere o copie certificatul de nastere a celui de al doilea copil.

3. - Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si o copie certificatul de nastere a celui de al doilea copil mergeti la Primarie si completati cererea pentru CCC2.
- Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi cu indemnizatia pentru CCC1.

Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua!!!Revin cu o intrebare!
Astazi am fost si am intrebat la Casa de pensii(aici se depun actele la noi in Focsani pt CCC) de actele care trebuie sa le depun pt. CCC2 si de suma primita pt cel de-al doilea copil.Doamna de acolo mi-a zis ca e devreme sa vb de acte iar legat de suma mi-a zis ca nu se primeste nimic decat alocatia de 200Ron asta pana face primul bebe 23 luni,sau mai e o varianta sa nu mai primesc banutii pentru primul bebe si sa mi-i dea pt al doilea.Este normal asa??
1. In legatura cu indemnizatia pentru CCC trebuie sa va adresati la Primarie (Asistenta Sociala), sau la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.

2. Casa de Pensii nu se ocupa cu asa ceva.

3. Ce v-a raspuns persoana de la Casa de Pensii nu este corect.

4. Mergeti la AJPIS si luati informatiile necesare.

5. Deoarece al doilea copil se va naste prin octombrie aveti tot timpul sa depuneti actele necesare si pentru cei 600 lei si pentru indemnizatia pentru CCC2.

6. Procedati cum v-am spus in raspunsul meu din data de 24 iunie.
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua!
Imi cer scuze, am scris eu gresit deoarece in aceiasi cladire sunt mai multe birouri(referitor la casa de pensii).Am fost in acelasi loc unde am depus prima data dosarul pt.CCC1.Dar doamna de acolo ori nu stie despre cei 600(Ron),ori s-a facut ca nu stie.Mi-a zis doar de cei 200 Ron (alocatia copilului).De asta eram nelamurita si am intrebat iar.O sa mai revin pe la dumneai si am sa incerc sa-i explic, asta daca o sa vrea sa ma inteleaga.
Inca o intrebare e posibil sa difere de la judet la judet modul de acordare al indemnizatiilor?
Va multumesc pt raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Concediu tata cand mama se afla in cc1 si este insarcinata din nou. mamica_monica mamica_monica Buna ziua, In decembrie 2014 am nascut si am ales concediul de crestere al copilului cu durata de 2 ani, urmand ca eu sa stau acasa 1 an si 11 luni, iar sotul ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru al doilea copil simonaelena_2008 simonaelena_2008 Buna seara! Am urmatoarea problema :sunt in concediu crestere copil pana pe data de 22.10.2012. In luna august am nascut cel de-al doilea copil.Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru al doilea copil corladi corladi Buna ziua, sunt in ccc 2 ani cu primul copil, acum sunt insarcinata cu al doilea, cand il voi naste, primul copil va avea varsta de 1 an 6 luni, daca deja stau ... (vezi toată discuția)