avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce inseamna?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce inseamna?

Ce inseamna un teren nepartajabil in natura? Dar o casa? Adica daca de ex imparti un teren la doi si de aici rezulta doua parcele fiecare avand aprox 125 m.p. este partajabil sau nu? Daca casa are intrari separate este partajabila in doua sau nu? Va intreb deoarece primaria sectorului 2 Bucuresti nu mi-a dat certificatul de urbanism ca sa imi faca notarul dezmembrarea. Si acum obligat-fortat ma duc in instanta, desi ambele parti suntem de acord. Cineva mi-a zis sa imi iau avocat ca daca bunurile nu sunt partajabile s-ar putea ca una dintre parti sa fie obligata sa vanda celeilalte. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:47, 11 Mai 2009
Pentrru ca iesirea din indiviziune asupra unui imboil prin atribuirea de loturi din acesta sa se realizeze este necesar ca acel imobil sa fie comod partajabil in natura, adica prin lotizarea unui teren de exemplu sa se poata asigura destinatia sa economica si sa se evite o farimitare excesiva care ar face imposibila utilizarea acestuia. Daca considerati abuziva pretentia primariei nu aveti decit sa actioonati pe calea contenciosului administrativ sau asa cum ati aratat sa va duceti in instanta unde pe calea unei tranzactii puteti ajunge la rezultatul dorit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Ajutor, sunt disperata! Anomiskaracuda Anomiskaracuda Cum se poate imparti un teren de 260 metri patrati plus casa in doua? Cadastristul ne-a facut schita de dezmembrare , dar primaria nu ne-a dat certificatul de ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă ,,coproprietate forțată'', și cum pot face cadastrul și întabularea terenului pe care îl dețin într-o curte cu alți 2 proprietari? iuliana_reky iuliana_reky Buna ziua, doresc sa fac cadastru si intabularea casei si terenului pe care il detin intr-o curte cu alti 2 propietari. Fiecare propietar detine casa si ... (vezi toată discuția)