avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie la zi fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie la zi fara preaviz

Buna
Am trimis prin fax demisia la zi la angajator ,insa am avut surpriza sa nu fie aceptata .
Este legal acest fapt?:O:O
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 24 Iunie 2014
Sintagma "demisie la zi" nu exista reglementata in Codul Muncii.

Demisia poate fi cu sau fara preaviz.

Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul individual de munca poate inceta prin demisie fara preaviz numai daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca(art.81 alin.8 C.mun.).

Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.
Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

Refuzul angajatorului de a inregistra demisia constituie contraventie sanctionata de catre ITM cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei, potrivit art.260 alin1 lit.n C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca Mihaela_ellla Mihaela_ellla Buna seara. Am si eu o intrebare legata de incetarea contractului individual de munca. Sunt angajata cu un contract individual de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Cerere demisie lovdreams lovdreams Buna ziua.De mai multi ani lucrez ca montator mobila.De o perioada ( aprox. 1 an ) imi iau salariile doar prin reclamatii ITM sau tribunal.Acum mi-am gasit alt ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se acorda sau nu tichetele de masa? David009 David009 Buna, sunt angajat al unei firme de confectii. Doresc sa imi depun lichidarea la zi sau cel putin sa mi se aprobe un preaviz dar mi se spune ca aceste lucruri ... (vezi toată discuția)