avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirias la Primarie in bloc fara autorizatie de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirias la Primarie in bloc fara autorizatie de constructie

Sunt chirias ANL in celebrele blocuri construite in Timisoara, fara autorizatie de constructie despre care vuieste toata presa. De aprox 1 an se cearta Primaria cu ANL -ul cine se face vinovat de constrirea unor 80 de apartamente (5 blocuri) fara aviz de construire. Acum se judeca in instanta.
Problema a fost identificata dupa circa 5 ani de la darea in folosinta, in pragul expirarii contractelor de inchiriere, dupa care chiria de 50 lei/luna, la Timisoara, (dupa exirarea contractelor de 5 ani si pt detinatorii care au depasit varsta de 35 ani) devine 560 lei.
Conform legii, dupa 1 an neintrerupt de chirie, orice chirias ANL poate cumpara apartamentul, fapt aplicabil pt toti, mai putin pt chiriasii din cele 5 blocuri construite ilegal. La solicitarea pe care am facut-o la primariei de a cumpara apartamentul, mi s-a raspuns ca este imposibil pana la intabularea acestora si deci la obtinerea in prealabil a autorizatiei de constructie de catre Primarie. Problema este ca in 3 luni ni se va majora chiria de 10 ori si din motive independende de no,i ni se incalca dreptul de a cumpara, si astfel suntem siliti sa platim chirie.
1. Este legal sa platim chirie Primariei si mai ales chirie majorata din august, atata timp cat Primaria nu are proprietate asupra imobilelor? Imobilele sunt in litigiu.
2. Sunt legale contractele de inchiriere cu Primaria cat si cele realizate pentru utilitati cu furnizorii?
3. Ce masuri putem intreprinde pentru a nu ne majora chiria pana la solutionarea autorizatiei si a intabularii blocurilor ?/
4. Putem da Primaria in judecata? Ce ce capat de acuzare

Alte discuții în legătură

Opereaza tacita relocatiune? iolanda15 iolanda15 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema. Sunt beneficiara unei locuinte ANL prin programul pentru tineri pana la varsta de 35 de ani. Am ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati Bacanita Bacanita In calitate de chirias am dreptul sa dau in judecata ceilalti locatari ai blocului care nu vor sa participe la izolatia respectiva?? Precizez ca am un contract ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre asociatia de proprietari si asociatia de locatari(chiriasi)? MCA2014 MCA2014 Ca si chiriasi ai unui bloc ANL nu putem infiinta o asociatie de proprietari pe care sa se factureze apa, gazul de la centrala termica comuna, lumina de pe ... (vezi toată discuția)