avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Opereaza tacita relocatiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Opereaza tacita relocatiune?

Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema.

Sunt beneficiara unei locuinte ANL prin programul pentru tineri pana la varsta de 35 de ani. Am locuit cu chirie in aceasta locuinta timp de 5 ani. Anul trecut cand am implinit 5 ani de inchiriere am solicitat primariei cumpararea locuintei. Cu aceasta ocazie s-a descoperit ca suprafata construita a locuintelor din blocul ANL era trecuta in evidentele primariei cu mult mai mare decat era in realitate, motiv pentru care s-a facut contestatie si s-a cerut recalcularea suprafetelor utile si construite. In raport cu suprafata construita se calculeaza pretul locuintei la vanzare sau cuantumul chiriei pentru chiriasii care au implinit 35 de ani.
Contestatia a fost solutionata timp de un an si s-a constatat ca aveam dreptate, la fiecare apartament se adaugase in plus cca 10 mp construiti in plus.
Pe parcursul acestui an in care s-a solutionat contestatia nu s-a reinnoit contractul de inchiriere cu niciunul din chiriasi. Ultimul contract de inchiriere a fost incheiat pe o perioada de 1 an, respectiv din aprilie 2009 pana in aprilie 2010, deci la sfarsitul lunii aprilie 2010 contractul a expirat.
Datorita contestatiei noastre cu privire la suprafetele construite in raport cu care se calcula chiria pentru cei care au implinit 35 de ani, primaria nu a reinoit contractul de inchiriere si am platit aceeasi chirie stabilita in vechiul contract, in cunatum de 140 lei pana in prezent. Acum cand s-a primit raspunsul la contestatie, prin care ni s-a dat dreptate in fapt, primaria ne solicita sa platim diferenta de chirie de la 140 lei la 380(ap.2 cam.) sau 500 lei (ap.3 cam) pentru anul trecut cand nu am avut contractul de inchiriere prelungit cu primaria.
Ce se poate face, pentru ca noi consideram ca nu este legal intrucat nu am avut un contract de inchiriere care sa stabileasca aceasta chirie.
In legea locuintelor ANL se stabileste ca, pentru titularii de contract de inchiriere care au implinit 35 de ani, noua chirie se stabileste luand in calcul suprafata construita a apartamentului inchiriat. Eu am implinit 35 de ani anul trecut in luna iunie.Ce se intampla? Putem fi obligati la plata diferentei de chirie pe anul ce a trecut atata timp cat nu am avut reinnnoit contrctul de inchiriere iar vina in ceea ce priveste suprafetele apartamentelor apartine primariei? Nu noi suntem vinovati ca au tegiversat solutionarea contestatiei timp de 1 an. Acum nu ne incheie noul contract de inchiriere sau nu ne vinde apartamentul pana nu platim 4000Ron, cu titlu de diferenta chirie pentru anul trecut.

Alte discuții în legătură

Chirias la primarie in bloc fara autorizatie de constructie goghita goghita Sunt chirias ANL in celebrele blocuri construite in Timisoara, fara autorizatie de constructie despre care vuieste toata presa. De aprox 1 an se cearta ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract anl teo11 teo11 am 38 ani si locuiesc in bloc anl ca chirias din 2003.dupa ce am implinit 35 ani contractul de inchiriere i-l prelungesc in fiecare an.Anul acesta primaria ... (vezi toată discuția)
Cumparare locuinta cu chirie de la anl ancasiia ancasiia Locuiesc intr-un apartament cu chirie de la ANL si am inteles ca dupa 5 ani se poate cumpara. Problema mea este urmataorea: dosarul de inchiriere a fost facut ... (vezi toată discuția)