avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj - dragoste cu bani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj - dragoste cu bani

salut,acum 1 an si jumatate m-am indragostit de un tip si m-am mutat cu el. el avea casa in renovare asa ca am stat la parintii lui. am planificat nunta pentru anul acesta. problema e ca dupa 6 luni parintii lui au inceput sa se vaite ca nu mai au bani sa termine renovarea sa ne putem muta in casa lui. eu de buna credinta am bagat vreo 9000 eur in casa aceea.acum e gata si ne-am mutat in ea(cu gandul ca fiind unicul copil ne ramane noua casa) dar de ceva vreme parintii lui imi tot cauta mie nod in papura sa ma mut de acolo(nimic din ce fac nu le mai convine). s a ajuns la discutii daca nu imi convine sa plec. cum pot eu sa imi recuperez banii care i am bagat in casa... am impresia ca am picat de fazan si ei e fapt aveau nevoie de cineva sa le finiseze casa... inca o data: CUM IMI POT RECUPERA BANII CARE I AM BAGAT IN CASA AIA , nefiind casatoriti legal?????:((:((:((:((:((
nicicum. aveți ceva la mână că le-ați dat banii? facturi, chitanțe pe numele dumneavoastră?
Daca aveti dovezi ca ati cheltuit pentru renovarea acelui imobil, puteti sa-i dati in judecata sa va recuperati banii in cazul ca ei nu va inapoiaza banii de buna boie.
nu am facut nici un act, iar chitante pe numele meu, sunt doar cateva....
dovezi nu prea am, decat o discutie cu parintii mei-parintii lui si persoanele care trebuie sa ne cunune. le am spus ca eu am niste bani sii ii pot folosi in renovarea casei unde trebuie sa locuim noi....
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
Deschideti discutii pe aceasta tema si inregistrati, si iara inregistrati si la final tot inregistrati. Daca ei recunosc suma respectiva problema e partial rezolvata (iubitul si parintii lui). Nu ati invatat nimic din cazul Bercea?! Daca macar aveati banii intr-un cont puteti proba retragerea lor. Mergeti pe la furnizorii de materiale poate mai recuperati din facturi si chitante - daca s-au facut pot emite un duplicat rapid. Discutati cu muncitorii care au lucrat si inregistratii cat au primit pe munca si ca au lucrat. Daca strangeti toate datele ii invitati pe toti la o discuti si le spuneti sa va dea banii sau deschideti proces. Sa speram ca nu au pile la DNA! Atentie sa va faceti copii dupa toate sa nu va treziti ca vi le iau.
Lavinia1andi a scris:

inca o data: CUM IMI POT RECUPERA BANII CARE I AM BAGAT IN CASA AIA , nefiind casatoriti legal?

Sa inteleg ca nu mai exista dragoste intre dvs. si persoana respectiva ?
Ati amintit de discutii cu viitorii socri. Dar de discutii cu el nu. El ce spune ? Purtati o discutie. In definitiv urmeaza sa traiti cu el, nu cu altii iar daca ati planificat si nunta presupun ca este vorba de sentimente serioase si stabile.
Mutati-va singuri o perioada si vedeti cum decurg lucrurile. Cred ca este de preferat o impăcare, decat un proces care implica: bani, timp, martori, discutii, certuri (posibile amenintari), stricarea echilibrului interior etc, etc. Acum depinde cat de rezistenta sunteti insa ... luati in calcul toate aceste aspecte.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
Sganarelle, utilizator

Alte discuții în legătură

Problema contract de inchiriere MariusStr MariusStr Am inchiriat o garsoniera in septembrie contract pe 6 luni cu un fals mandatar(prieten cu adevaratul mandatar) In contract existe cateva clauze pe care ... (vezi toată discuția)
Recuperare investitie in instanta cosmin ioan cosmin ioan Buna ziua. Povestea este lunga dar incerc sa fiu cat mai scurt. La insistentele sotiei ne-am mutat in casa ei parinteasca alaturi de socrii. Casa era renovata ... (vezi toată discuția)
Pierderea dreptului de mostenitor olteanucristina olteanucristina in urma decesului tatalui meu s-a facut succesiunea cu cota parte pt fiecarefiind doar mama mea si cu mine(sunt singura la parinti)Mama a vandut apartamentul ... (vezi toată discuția)