avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data incetare CIM

Buna ziua,

Va rog, ajutati-ma cu un raspuns: concediere individuala - preaviz perioada 25.06.2014 - 22.07.2014. Data incetarii este 22.07 sau 28.07.2014? Mai are de luat 5 zile de concediu pentru perioada lucrata. Cand i se pot acorda, dat fiind ca este in preaviz. Va multumesc tuturor celor ce ma puteti ajuta cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:15, 25 Iunie 2014
@ monicagheorghe

Data incetarii c.i.m. este 22.07.2014

Zilele de CO se pot lua in perioada de preaviz. Co nu suspenda perioada de preaviz.


Data incetarii cim este 23.07.2014. 22 este ultima zi de preaviz, zi in care angajatul se prezinta la serviciu. Zilele de Co se pot lua in timpul preavizului.
In Codul Muncii se prevede ca , c.i.m. inceteaza la data expirarii duratei de preaviz si nu in urmatoarea zi dupa data expirarii preavizului.
si ce faceti cu ultima zi de preaviz? ca daca faceti decizia de incetare cu data de 22, in statul de plata o sa va apara 22 ca zi nelucrata desi omul a lucrat. In codul muncii spune 20 de zile de preaviz...
Scrie undeva ca data incetarii c.i.m. trebuie sa fie numai zi nelucratoare? Daca ne raportam la alte prevederi , incetarea c.i.m. va avea loc la terminarea programului de munca.

Intr-adevar, unii angajatorii mentioneaza ca data incetarii c.i.m. ziua imediat urmatoarea dupa terminarea preavizului, dar Codul Muncii are prevederi exprese cu privire la data incetarii c.i.m. in unele situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data emitere decizie de concediere cf. art. 65 (1) ela-ela ela-ela Buna ziua, As dori o lamurire asupra urmatorului aspect: In perioada urmatoare la soc. unde activez urmeaza sa se faca concedieri indiv.. Preavizul ar ... (vezi toată discuția)
Incetare cim perioada determinata silvia99 silvia99 va rog frumos, in cazul unui cim pe per determinata,cand acesta inceteaza (si angajatorul nu vrea prelungirea) angajatul va primi decizia de incetare cu ... (vezi toată discuția)
Termenul de preaviz in caz de demisie si folosirea zilelor de co Nicocam Nicocam Buna ziua, in cazul in care in contract se specifica 15 zile calendaristice de preaviz in cazul demisiei, se pot folosi zilele de CO proportional cu zilele ... (vezi toată discuția)