avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Expirarea itp-ului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Expirarea itp-ului

Buna ziua am si eu o intrebare! Sunt plecata cu masina in Spania iar cat d curand imi va expira itp.ul ce patesc dak nu ajung l timp sa.l renovez??:(:(:(
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:53, 25 Iunie 2014
Amenda + retinerea certificatului de inmatriculare + ITP la RAR

Art.102. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
1. conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic sau al cărui termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat;

d) clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amendă;
de la 1 iulie 1 pct va fi de 90 de lei

Art.112. – (1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:
a) vehiculul nu are efectuată inspecţia tehnică periodică valabilă;
(2) În situaţiile prevăzute la alin.(1) lit.b), c), e), g), k), o), p), r) şi s), la reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, poliţistul rutier eliberează conducătorului de vehicul o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie, iar în cazurile prevăzute la alin.(1) lit. a), d), f), h), i), j), l), m), n), t) u), v) şi x), o dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru 15 zile.
va expira itp.ul ce patesc dak nu ajung l timp sa.l renovez??

ITP nu se renoveaza!
ITP reprezinta inspectia tehnica periodica,care trebuie efectuata la diferite intervale de timp - functie de autovehicul
Daca sunteti depistata in trafic pe teritoriul national conducand autovehicul fara ITP valabil,conform norme nationale ,se dispune retinerea certificatului de inmatriculare si se elibereaza dovada de circulatie 15 zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie itp expirat Bogdan Bibicu Bogdan Bibicu Buna ziua! As dori sa stiu daca se face dosar penal pentru circulatia cu o masina cu inmatricularea suspendata din cauza de ITP expirat. Daca da, cui ma ... (vezi toată discuția)
Itp si asigurare expirate de 4 ani CRIS-tyna CRIS-tyna ce se intampla daca am itp si asigurare expirate de 4 ani in spania,circuland in romania!? (vezi toată discuția)
Sunt in afara tarii cu o masina a carei itp a expirat si vreau sa stiu daca agentul vamal poate restrictiona intrarea in tara a autovehicului remus39 remus39 sunt in afara tarii cu o masina a carei ITP a expirat si vreau sa stiu daca agentul vamal poate restrictiona intrarea in tara a autovehicului,sau poate creea ... (vezi toată discuția)