avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Itp si asigurare expirate de 4 ani
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Itp si asigurare expirate de 4 ani

ce se intampla daca am itp si asigurare expirate de 4 ani in spania,circuland in romania!?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:41, 19 Aprilie 2014
Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic sau al carui termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice a expirat constituie contraventie si se pedepseste cu amenda.
De asemenea, pe langa amenda, politistul rutier retine si certificatul de inmatriculare al masinii si elibereaza o dovada inlocuitoare cu drept de circulatie pentru 15 zile.

"In cazul in care un autovehicul este depistat circuland in trafic fara a detine o polita RCA valabila, proprietarul va fi sanctionat cu o amenda, dar si cu retinerea certificatului de inmatriculare al masinii, precum si a placutelor cu numerele de inmatriculare. La retinerea certificatului, politistul rutier elibereaza conducatorului de vehicul o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie".
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirarea itp-ului oana_dianaB oana_dianaB Buna ziua am si eu o intrebare! Sunt plecata cu masina in Spania iar cat d curand imi va expira itp.ul ce patesc dak nu ajung l timp sa.l renovez??:(:(:( (vezi toată discuția)
Fara asigurare mezgageza mezgageza cum se sanctioneaza conducerea unui autovehicul fara RCA valabila? (vezi toată discuția)
Circulatie itp expirat Bogdan Bibicu Bogdan Bibicu Buna ziua! As dori sa stiu daca se face dosar penal pentru circulatia cu o masina cu inmatricularea suspendata din cauza de ITP expirat. Daca da, cui ma ... (vezi toată discuția)