avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare cabinet individual detectivi particulari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare cabinet individual detectivi particulari

Buna ziua,
Ma numesc Cristian si va rog daca ma puteti lamuri in urmatoarea speta.
Am obtinut atestatul de detectiv particular urmare a examenului sustinut la Politia Capitalei si am decis sa imi infiintez un cabinet individual de detectivi particulari.
Am mers la Registru Comertului si am solicitat infiintarea acestuia avand ca forma juridica intrprindere individuala, dar se pare ca nu pot infinta cabinetul sub aceasta forma deoarece OUG 44/2008 care reglementeaza regimul PFA-urilor si intreprinderilor individuale nu se aplica si profesiilor liberale.(avocat, medic, notar, detectiv particular, etc). Prin urmare cei de la registru mi-au spus ca la ei pot deschide doar SRL. Ceea ce nu imi convine.
Am studiat problema si spre exemplu medicii, tot profesie liberala, isi infiinteaza cabinetul medical individual la Colegiul Medicilor . Nu au treaba cu Reg. Comertului si nu sunt nici SRL. La fel avocatii la Barou. Si asa mai departe.
In concluzie, daca nu vreau SRL ca si forma juridica a cabinetului individual de detectivi, unde il pot infinta ? Registrul Comertului infinteaza numai asa.
Cu stima,
Cristian
Cel mai recent răspuns: cardcip , utilizator 12:28, 27 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da poti functiona ca si cabinet individual, licenta de functionare fiind eliberata de IGPR. legea 329/2003 republicata in martie 2014 te va ajuta. Bafta
CI se inregistreaza la ANAF, iar pentru dosar aveti nevoie si de avizul de principiu eliberat de Serviciul se Invevestigatii Criminale.
Buna ziua
Nu imi este clar.
1.Buletinul se inregistreaza la ANAF?
2.Sub ce forma juridica functioneaza cabinetul de detectiv particular?
3Este nevoie de director executiv pentru cabinet individual de detectiv particular?
Multumesc


IMR BUSINESS CONSULTING a scris:

CI se inregistreaza la ANAF, iar pentru dosar aveti nevoie si de avizul de principiu eliberat de Serviciul se Invevestigatii Criminale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma detectivi NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna ziua, O firma de detectivi privati poate presta si servicii de formare profesioanla - cursuri de detectivi in cadrul aceluiasi cod CAEN, sau este ... (vezi toată discuția)
Cabinete medicale individuale ukzspan ukzspan Subiect: Cabinete medicale individuale Buna ziua, Cabinetele individuale medicale ale doctorilor de familie au personalitate juridica ? - Ele au CUI ... (vezi toată discuția)
Licenta pentru detectiv particular! ContSters102770 ContSters102770 Buna ziua! Am o intrebare de adresat! Care sunt procedurile pentru a obtina autorizatie de detectiv particular? Am inteles ca trebuie sa ai studii ... (vezi toată discuția)