avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere la DNA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere la DNA

buna seara.as vrea sa depun o plangere la dnaimpotriva unor procurori,dar mai intai sa va descriu problema intr-un rezumat.in anul 2004 sotia mea a suferit un accident de munca grav lucrand la un utilaj improvizat.mentionez ca lucra sub presiunea umbrei de amenintare ca in caz contrar va fi pusa pe liber.deci cumva constrans.s-a produs accidentul care a avut ca urmare plaga penetrata toraco-abdominala cu ficat sectiona,intestin gros sectionat,etc.in urma acestora sotia mea a stat internata in spital la sectia chirurgie 58 de zile.am trecut la a ataca penal fapta produsa care dupa cum v-am relatat a produs o vatamare corporala grava.ei,toti procurorii din parchetul de pe langa judecatoria moinesti,jud bacau,au dispus nup pe motiv ca fapta nu este prevazuta de legea penala,fapta fiind dupa cum v-am scris mai sus a dus la o vatamare corporala provocata in urma neglijentei conducatorului locului de munca care a pus presiune asupra ei si a fortat-o cumva moral sa lucreze la un utilaj improvizat.am banuiala si mai mult de atat dar nu am cum sa dovedesc faptul ca procurorii din parchetul sus mentionat au fost mituiti de catre administratorul societatii,cetatean sirian cu nmare dare de mana.as vrea sa va rog sa analizati cele spuse si sa-mi spuneti daca pot sa fac o plangere la dna pentru neglijenta in serviciu impotriva procurorilor respectivi sau eventual chiar pentru luare de mita.ca dovada pot depune ordonantele si rezolutiile emise de procurori in care se dispunea nup si care parca prea sunt trase la xerox.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 00:41, 27 Iunie 2014
Mie îmi pare rău că nu ați putut face nimic, însă, fără a vă putea susține cu probe lucrurile de care îl bănuiți pe procuror, nu veți reuși nimic. Ordonanțele și rezoluțiile nu ar putea face vreo dovadă în sensul dorit de dvs.
Apoi, au trecut destul de mulți ani de la accident.Cred că ar fi trebuit măcar să obțineți niște daune materiale consistente. A fost un accident de muncă în fond, datorat stării tehnice a unui utilaj care nu ar fi trebuit să fie folosit.La vremea aceea trebuia demarată o anchetă, găsit vinovatul și acela trebuia să plătească.
Ași văzut și dvs. că cel mai sigur mod de a prinde un procuror sau magistrat cu mâța în sac, este organizarea unui flagrant.Altfel, nu văd deloc vreo șansă.
Nu zic că nu puteți încerca, însă va trebui să aveți grijă să nu faceți un denunț calomnios, riscând să fiți tras la răspundere penală.
Fara a face acuzatii nefondate, va recomand sa incercati sa depuneti un memoriu la Primul Procuror al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, in care sa relatati cum au decurs lucrurile. Precizati ca dvs nu considerati ca vi s-a solutionat favorabil cauza si rugati sa se dispuna verificari in urma carora sa se stabileasca daca modul de solutionare a dosarului a fost unul corect. Poate nu acesta este parchetul competent, dar daca nu se va considera competent, va redirectiona memoriul dvs. catre parchetul de pe langa curtea de apel competent in speta dvs., sau catre alta unitate. Daca aveti unele banuieli, specificati in memoriul dvs. "am banuiala ca.... si pentru ca nu doresc sa fac acuzatii nefondate, rog dispuneti cercetari in acest sens, pentru a se stabili daca acestea sunt adevarate sau nu". Prin aceasta formulare, nu faceti acuzatii nefondate ( mai ales ca nu aveti probe) si nu riscati sa fiti acuzat de denunt calomnios. Deci NU depuneti plangere impotriva vreunei persoane, ci doar un memoriu. Aici aveti linkul catre parchet :

[ link extern ]

Sper sa rezolvati problema si imi pare sincer foarte rau de cele intamplate. Multa sanatate sotiei.

P.S. - Pentru toate problemele de sanatate rezultate in urma accidentului de munca, trebuie sa aveti atat documentele de la spital cat si certificat medico-legal [ acesta fiind singurul document care este considerat proba in penal ]. Plangerea trebuia depusa in termen de 2 luni de la data accidentului. Trebuia sesizata si Inspectia Muncii.

Cu stima,

Krissia
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
Krissia ., Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire ContSters140221 ContSters140221 De aproape 6 luni ploua cu plangeri penale la adresa mea ,a sotiei si a socrilor mei ,plangeri nefondate,jignitoare si cu caracter de denigrare atat in ... (vezi toată discuția)
Plangere penala-termen esty esty De la PARCHET am primit Rezolutia *Neinceperea urmarii penale* deci de tot ce am fost acuzata au fost inscenari si rautati ,acum eu pot sa cer daune morale ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios Dana Marin Dana Marin Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)