avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Lamurire consilier personal al primarului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Lamurire consilier personal al primarului

cine poate ocupa functia de consilier personal al primarului? De exemplu, o persoana care lucreaza in invatamant poate ocupa aceasta functie? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: LILIANA FLEANCU , Consilier juridic 02:11, 27 Iunie 2014
Potrivit prevederilor art. 25 din Legea administratiei publice locale 215/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, alesii locali sunt primarul, consilierii locali, presedintele consiliului judetean si consilierii judeteni. In asigurarea liberului exercitiu al mandatului lor, acestia indeplinesc o functie de autoritate publica, beneficiind de dispozitiile legii penale cu privire la persoanele care indeplinesc o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat.

Totodata, potrivit prevederilor art. 66 alin. (1) din acelasi act normativ primarii comunelor pot angaja, in limita numarului maxim de posturi aprobate, un consilier personal. Primarii oraselor, municipiilor si ai municipiilor resedinta de judet pot infiinta, in limita numarului maxim de posturi aprobate, cabinetul primarului, compartiment distinct format din:
a) maximum doua persoane, la orase si municipii;
b) maximum 4 persoane, la municipii resedinta de judet.

Personalul prevazut la alin. (1) este numit si eliberat din functie de catre primar si isi desfasoara activitatea in baza unui contract individual de munca pe durata determinata, incheiat in conditiile legii, pe durata mandatului primarului. Deasemenea, legea prevede ca atributiile personalului prevazut la art. 66 alin. (1) se stabilesc prin dispozitie a primarului.

Totodata, potrivit prevederilor art. 30 din Statutul alesilor locali, aprobat prin Legea 393/2004 , cu modificarile si completarile ulterioare, la incetarea mandatului de primar, de viceprimar, de presedinte sau vicepresedinte al consiliului judetean persoanele in cauza isi reiau activitatea in executarea acelorasi contracte de munca sau acte de numire.

In concluzie si o persoana care lucreaza in invatamant poate fi angajat in functia de consilier al primarului, sau mai bine zis la cabinetul primarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare consilier personal primarie de comuna bogdanmarinela bogdanmarinela Care sunt conditiile in care un primar de comuna isi poate angaja un consilier personal in 2012? Multumesc (vezi toată discuția)
Consilier juridic la cabinetul primarului liliana elena liliana elena Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate ca printr-o hotarare a consiliului local sa fiu desemnat sa reprezint institutia publica in instanta avand in ... (vezi toată discuția)
Poate consiliul local sa reduca postul de consilier personal al primarului fara ca primarul sa vrea acest lucru? gavriila gavriila Poate consiliul local sa reduca postul de consilier personal al primarului fara ca primarul sa vrea acest lucru ?! Daca da, care este procedura legala ? (vezi toată discuția)