avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Semnatura electronica onrc
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Semnatura electronica onrc

Buna,
Daca sunt administrator la 2 firme pot folosi acelasi token pe site-ul onrc?
Cel mai recent răspuns: Mihail_POPA , utilizator 05:24, 30 Iunie 2014
Cred ca cel mai bine va adresati, cu o cerere in dublu exemplar, intreband acest lucru, direct catre O.N.R.C., prin Registratura de acolo, oprind un original cu numarul dat.

Probabil ca daca este acelasi TOKEN (dispozitiv criptografic), avand certificatul digital instalat pe acesta, prin driverele primite pe CD, inseamna ca-l puteti folosi (daca raspunsul va fi afirmativ de la O.N.R.C.), in calitate de Administrator, pentru cele 2 firme.

Daca raspunsul va fi negativ, probabil ca va trebui sa urmati pasii obtinerii unui alt CERTIFICAT DIGITAL pentru semnatura electronica legala pentru a doua firma, in conformitate cu Legea 455 / 2001 a semnaturii electronice, cu toate reglementarile ulterioare.

Dupa parerea mea cred ca, daca aveti un Certificat Digital, obtinut legal si valabil, ar trebui sa va puteti semna electronic pentru orice entitate in cadrul legal, avand in vedere ca acesta este unic, datele dumneavoastra de identificare fiind unicat (dupa C.N.P., etc. ...) si avand in vedere ca infrastructura necesara folosirii semnaturii electronice este bine pusa la punct in institutiile vizate si de interactionare directa conform cerintelor legale.

(ANAF-ul, ONRC-ul, CNAS-ul, ITM-urile, au aceste sisteme prin care se interactioneaza si prin care se reduc costurile si timpii de procesare a informatiilor.)
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2014
Mihail_POPA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura electronica LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua! Stie cineva cineva daca semnatura electronica se poate instala pe mai multe calculatoare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Transmitere online bilant contabil stelach stelach Buna seara, am citeva nelamuriri in legatura cu transmiterea online a bilantului contabil. . Persoana care intocmeste bilantul , trebuie sa -l si ... (vezi toată discuția)
Reinnoire semnatura electronica OANA GHEORGHE OANA GHEORGHE Buna ziua, In momentul reinnoirii semnaturii electronice este necesara si crearea, respectiv inregistrarea unei noi adrese de email? Am depus astazi pe ... (vezi toată discuția)