avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Am achizitionat un token (dispozitiv criptografic) ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Am achizitionat un token (dispozitiv criptografic) pentru semnatura digitala)

Am achizitionat un token (dispozitiv criptografic) pentru semnatura digitala de la firma certSING, pentru lucru la o companie si in timpul instalarii acestuia(admnistratorul retelei de internet nu a permis incarcarea unor programe in PC) sau sters unele date de pe token. La solicitarea mea catre operatorii de asistenta a firmei pentru repararea acesui token, am primit raspunsul ca aceste nu mai poate fi folosit si trebuie sa achizitionez unul nou. Cum pot rezolva aceasta problema, in sensul ca sa nu mai platesc un alt token?
Ultima modificare: Vineri, 22 August 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: naida gabriel , utilizator 15:19, 21 August 2025
Buna ziua

Acel token contine cheia privata a certificatului si este folosita pentru semnare/criptare. Din motive de siguranta, aceasta cheie privata este unica si exista numai pe acel token. Daca ati sters-o, nu mai poate fi recuperata si nici alta nu mai poate fi generata pentru acel certificat.

Deci singura varianta posibila este sa cumparati un nou certificat.

Eventual puteti cere ca persoana vinovata sa plateasca acest nou certificat. Firma care l-a emis nu va poate fizic/tehnic ajuta.
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certsing prelungire vreau pareri specializate afaceriiolden afaceriiolden am instalat internet explorer la cererea lor, eu folosesc mozila asa m am obisnuit si atentie surpriza INTERNET EXPLORER nu mi recunoaste TOCHEN nu mi cere ... (vezi toată discuția)
Nelamurire monitorizare calculator Marcel_ Marcel_ Buna ziua ! Am o nelmaurire legata de monitorizarea unui calculator. Sunt un administrator de retea la o firma si am o colega la a carui calculator am tot ... (vezi toată discuția)
Grup de lucru pe achiziţii publice. spete, aspecte problematice alventani alventani Bună ziua, Sunt foarte interesată de un curs de Achiziţii Publice în Iaşi, afară de cele de două-trei zile. În teorie, avem mulţi furnizori de ... (vezi toată discuția)