avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara minor

Buna seara.As vrea daca e posibil sa ma ajutați si pe mine cu un sfat:acum 6 ani am divortat si copilul mi a fost mie incredintat el trebuia sa imi plătească pensie alimentara. Au tot trecut ani si el nu da nici un semn ca ar vrea aa plateasca ceva pentru copil, problema este ca el lucreaza in străinătate undeva în Italia si din cate stiu eu fara forme legale .ce as putea face eu in situatia asta??? As vrea sa stiu daca ii pot cere sa renunte la copil sa il trec pe numele meu copilul si numai am nevoie de bani lui.acum cateva zile ma aunat si mi a zis ca el daca vrsa ma poate da in judecata pt ca copilul poate decide singur la cine vrea sa stea.copilul in prezent arw 12 ani.Astept raspunsul dvs va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: lory25 , utilizator 10:13, 8 Mai 2015
gi-jane2 a scris:

Sa fie obligat sa plateasca pensie raportat la salariul minim din Romania sau daca dovediti ca traieste in Italia, raportat la salariul de acolo.
Il puteti executa in Romania daca are bunuri aici, sa ii faceti plangere penala pentru abandon.

buna ziua ! si daca cel care trebuie sa plateasca pensia nu a mai trimis bani de mai mult de un 1 si nici nu`l intereseaza de copil ce as putea sa fac ? pt ca munceste la negru..de executat nu are ce pt ca nu are nimic pe numele lui... si imi rade in nas si spune ca pot sa`l reclam oriunde si sa`l dau in judecata ca nu are ce sa`i faca ... poate se gandesc cei care fac legile ca un copil trebuie sa manance ..sa fie imbracat.... plimbat..educat..sa mearga la scoala ..indiferent daca cel care trebuie sa`i plateasca pensia de intretinere munceste sau nu... daca nu il intereseaza sa fie obligat sa renunte la copil..ca dupa legile de la noi din tara are numai drepuri asupra copilului pt ca ii poarta numele ..dar nu si obligatii..eu nu pot sa plec cu , copilul din tara .pt ca el nu vrea sa`si dea acordul..dar nici nu`l intereseaza sa vina sa`l vada sau sa contribuie cu ceva la intretinerea lui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara; stabilire paternitate oanacocor oanacocor buna ziua. ce sanse de castig am daca dau in judecata pe fostul iubit ptr recunoasterea copilului si pensia alimentara.se poate sal oblige sa faca el testu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - pensie de intretinere din italia, pentru minor Papajenica Papajenica Buna ziua, am si eu o intrebare cum as putea sa procedezi in situatia in care eu sunt divortata am un copil minor iar tatal ei lucreaza in italia , noi ne am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara. ma poate ajuta cineva va rog? Boldramona Boldramona Sunt divortata, si am o fetita in intretinere. Fostul meu sotul meu nu mai vrea sa plateasca pensie alimentara pt ca spune el ca nu mai lucreaza.Si-a bagat ... (vezi toată discuția)