avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Cum sa imi calculez impozitul pe venit?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Cum sa imi calculez impozitul pe venit?

buna. am deschis o firma de un an si ceva, si am devenit platitoare de impozit in urma cu 4 luni.... contabila mi-a facut un calcul in mare pe ultimele 3 luni, adica aprilie, mai si iunie, unde profitul a fost undeva la 63000 euro. rezultatul dumneaei a iest ca trebuie sa platesc undeva la 570 mlioane pana pe 25 iulie...este corect?
Depinde la ce va referiti. La impozitul pe venitul personal sau pe cel al firmei ?!?
Nu ati dat deloc amanunte importante, cum ar fi domeniul de activitate al firmei, daca venitul este al firmei sau cel personal (ca salariat al firmei) ...

Probabil ca suma calculata de catre contabila este cea care trebuie platita. Profitul de ce a fost calculat in euro si impozitul in lei ?!? In ce tara va desfasurati activitatile de fapt ?!?

Asadar, cred ca ar fi cazul sa delimitati punctual informatiile utile ce trebuiesc spuse si ceea ce doriti sa stiti ... 16% este de fapt procentul ca impozit pe venit, plus celelalte cotizatii, pentru sanatate, pentru somaj, pentru pensie ... pe care ar trebui sa le platiti in ROMANIA.
de ce pana pe 25 iulie? si daca ar fi din venitul personal tot 16% ati plati, daca acesta este profitul net dupa ce platiti cas etc....mie imi da suma de 45360 la un curs euro de 4,5 lei veti plati si penalitati?
Lavinia9876 a scris:

buna. am deschis o firma de un an si ceva, si am devenit platitoare de impozit in urma cu 4 luni.... contabila mi-a facut un calcul in mare pe ultimele 3 luni, adica aprilie, mai si iunie, unde profitul a fost undeva la 63000 euro. rezultatul dumneaei a iest ca trebuie sa platesc undeva la 570 mlioane pana pe 25 iulie...este corect?


In momentul cand microintreprinderea are o cifra de afaceri mai mare de 65.000 euro la cursul de la 31 decembrie a anului precedent, rotunjit la mii lei, devine platitoare de impozit pe profit. Calculul impozitului se face de la 01 ianuarie iar impozitul pe venitul microintreprinderii calculat pana atunci se scade din ce este de plata ca impozit pe profit. Pentru trimestrul al-II-lea termenul de plata este 25 iulie.
nu, nu avem de ce sa platim penalitati...dupa un calcul simplu si mie mi-a iesit acceasi suma. contabila zice ca avem de platit impozitul pe profit si inca nu stiu ce impozit. pana pe 25 iulie, pt ca pana atunci avem timp sa platim impozitul trimestrial
si mai avem dividentele pe salarii sau ceva de genul, astea fiind 70 milioane, plus ca mai avem facturi, nu foarte mari, care se pot scade...si pana la urma tot nu ies 650 mil cum mi-a zis ea

Alte discuții în legătură

Iesirea din sistemul micro Herra_ Herra_ \\"Impunerea microintreprinderilor care realizeaza venituri mai mari de 65.000 euro Daca in cursul unui an fiscal o microintreprindere realizeaza venituri mai ... (vezi toată discuția)
Trecere de la impozit pe venit la impozit pe profit klm0909 klm0909 Buna ziua, Am infiintat o firma in anul 2014, luna iunie, iar din iunie pana in septembrie am avut vanzari marfa de 150.000 lei. Pe 25 octombrie am platit ... (vezi toată discuția)
Depasire cifra de afaceri victor_gomm victor_gomm Buna ziua, In 2012 am avut o cifra de afaceri sub 65,000 mii euro si incepand cu febr.2013 am fost obligat sa trec la sistemul de impozitare de 3%,ce o sa ... (vezi toată discuția)