avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Boli profesionale
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Boli profesionale

Acum 15 ani am descoperit ca am astm bronsic cu alergie la umezeala,mucegai,igrasii si frig.Acum sunt conditionat la serviciu de lucrul in frig,inteperii si medii gazoase.Mentionez ca toate activitatea am desfasurat-o numai in conditii de exterior si mediu de gaze lucrind in petrol.
ar putea fi toate aceste probleme incadrate la boala profesionala si daca da ce ar trebui sa fac?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Dragomir Dascalu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:13, 30 Iunie 2014
Spuneti medicului dumneavoastra curant conditiile in care va desfasutati activitatea la locul de munca.Daca acesta ajunge la concluzia ca afectiunea dumneavoastra de datoreaza expunerii la noxele de la locul de munca atunci trebuie semnaleze boala profesionala prin intocmirea formularului BP1(anexa la Normele metodologice de aplicare a legii 319/2006, aprobate prin HG 1425/2006, cu modificarile si completarile ulterioare), pe care trebuie sa-l inainteze la Directia Judeteana de Sanatate Publica(DSP). In termen de 7 zile DSP va numi o comisie care va face o cercetare privind boalaa profesionala semnalata. daca boala se confirma, DSP va intocmi formularul BP2(anexa la aactul normativ mai sus mentionat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea locului de munca nicoleta.23 nicoleta.23 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu legislatia care prevede schimbarea locului de munca in cazul aparitiei unei boli care nu este profesionala. Concret un ... (vezi toată discuția)
Boala profesionala Didi-30 Didi-30 Care sunt pasi legali pe care angajatorul este obligat sa ii respecte atunci cand are un caz de posibila boala profesionala in firma? (diagnostic medical de ... (vezi toată discuția)
Radiatii x si probleme de sanatate MATEILEONARD MATEILEONARD AM LUCRAT LA UN APARAT DE RADIATII X PT. CONTROL COLETE.NU AM PRIMIT IN ACEST TIMP SPOR DE RADIATII SI AM AVUT NUMEROASE PROBLEME DE SANATATE. DE ALTFEL NU AU ... (vezi toată discuția)