avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... lnscriere registru opratori intracomunitar
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

lnscriere registru opratori intracomunitar

Buna ziua,

Spuneti-mi va rog, daca societatea a fost inscrisa in ROI dar din cauza ca nu a avut operatiuni a fost stearsa pentru a se reinscrie inafara de cazier judiciar actionari si certificat constatator si cerere 095 mai trebuie si altceva ?
Stiti cumva cat dureaza operatiunea?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:43, 1 Iulie 2014
Presupun ca sunteti SRL, si atunci vor trebui:

- cererea 095 + anexa.
- certificatele de cazier judiciar eliberate de autorităţile competente din România ale administratorilor şi ale asociaţilor care deţin minimum 5% din capitalul social al societăţii
- certificatul constatator emis de oficiul registrului comerţului din care să rezulte repartizarea capitalului social între asociaţi, valabil la data depunerii cererii.

In legatura cu termenul in ordin 2101/2010 se precizeaza:

6. Compartimentul de specialitate analizează informaţiile cuprinse în cerere şi în documentaţia prezentată şi aplică, de îndată, procedura de aprobare/respingere a cererii de înregistrare în Registrul operatorilor intracomunitari, potrivit dispoziţiilor pct. 8-14 şi 16-18 din secţiunea 1.
Multumesc frumos!
Buna ziua

Spuneti-mi va rog daca la depunerea documentele trebuie sa mearga administratorul ?

Multumesc!
Lizuca12 a scris:

Buna ziua

Spuneti-mi va rog daca la depunerea documentele trebuie sa mearga administratorul ?

Multumesc!


Cel putin in mod teoretic. Sau prin imputernicit:

Cod proc fiscala:

Art. 18 Împuterniciţii

(1) În relaţiile cu organul fiscal contribuabilul poate fi reprezentat printr-un împuternicit. Conţinutul şi limitele reprezentării sunt cele cuprinse în împuternicire sau stabilite de lege, după caz. Desemnarea unui împuternicit nu îl împiedică pe contribuabil să îşi îndeplinească personal obligaţiile fiscale, chiar dacă nu a procedat la revocarea împuternicirii potrivit alin. (2).

(2) Împuternicitul este obligat să depună la organul fiscal actul de împuternicire, în original sau în copie legalizată. Revocarea împuternicirii operează faţă de organul fiscal de la data depunerii actului de revocare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare starsiti starsiti Detin o firma infiintata in 2009 ca platitoare de tva. pentru ca nu am avut activitate s-a anulat certificatul de inregistrare in scopuri de TVA. De doua luni ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari ContSters22096 ContSters22096 pentru inscrierea in ac registru a unei SA este necesar si cazierul persoanei juridice sau doar cele ale administratorilor? (vezi toată discuția)
Completare d097 Loryt Loryt Trebuie sa completez D097 pentru TVA la incasare si nu prea inteleg ce trebuie sa trec la imputernicit. Ma ajuta cineva? Trebuie sa fac o imputernicire pentru ... (vezi toată discuția)