avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Completare D097
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Completare D097

Trebuie sa completez D097 pentru TVA la incasare si nu prea inteleg ce trebuie sa trec la imputernicit. Ma ajuta cineva? Trebuie sa fac o imputernicire pentru persoana care depune declaratia sau?#-o
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Loryt , utilizator 09:32, 22 August 2014
Secțiunea "III.Reprezentare prin împuternicit/reprezentant fiscal” ‐ se completează
de către împuternicitul desemnat potrivit art.18 din Ordonanța Guvernului nr.92/2003
privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi
se înscrie numărul şi data cu care împuternicitul a înregistrat actul de împuternicire, în
formă autentică şi în condițiile prevăzute de lege, la organul fiscal sau de către
reprezentantul fiscal desemnat în condițiile legii
Caseta "Nume, prenume/Denumire" ‐ se completează cu datele privind numele şi
prenumele sau denumirea împuternicitului/reprezentantului fiscal.
Caseta "Cod de identificare fiscală" se completează

Art. 18 din Codul de Procedura Fiscala prevede urmatoarele:


"Art. 18 Împuterniciţii

(1) În relaţiile cu organul fiscal contribuabilul poate fi reprezentat printr-un împuternicit. Conţinutul şi limitele reprezentării sunt cele cuprinse în împuternicire sau stabilite de lege, după caz. Desemnarea unui împuternicit nu îl împiedică pe contribuabil să îşi îndeplinească personal obligaţiile fiscale, chiar dacă nu a procedat la revocarea împuternicirii potrivit alin. (2).

(2) Împuternicitul este obligat să depună la organul fiscal actul de împuternicire, în original sau în copie legalizată. Revocarea împuternicirii operează faţă de organul fiscal de la data depunerii actului de revocare.

(3) În cazul reprezentării contribuabililor în relaţiile cu organele fiscale prin avocat, forma şi conţinutul împuternicirii sunt cele prevăzute de dispoziţiile legale privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat.

(4) Contribuabilul fără domiciliu fiscal în România, care are obligaţia de a depune declaraţii la organele fiscale, trebuie să desemneze un împuternicit, cu domiciliul fiscal în România, care să îndeplinească, în numele şi din averea contribuabilului, obligaţiile acestuia din urmă faţă de organul fiscal.

(5) Prevederile prezentului articol sunt aplicabile şi reprezentanţilor fiscali desemnaţi potrivit Codului fiscal, dacă legea nu prevede altfel."

Ok, multumesc. Asta citisem si eu, dar nu prea stiu pe cine sa trec imputernicit si daca e obligatoriu sa existe unul. Adica daca societatea este reprezentata de administrator, trebuie sa-i fac o imputernicire separata pentru Anaf? Asta nu inteleg. :sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul de procedura fiscala - inadvertente dislexic dislexic In privinta raportului juridic fiscal, la nivel de reglementare, in ceea ce priveste regulile generale, exista o serie de inadvertente, lipsuri etc. Imi puteti ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit kapsudu kapsudu am o intrebare in legatura cu impozitul pe venit. eu lucrez in franta din anul 2002 si din anul 2005 sunt impozitat aici. in tara nu am nici un venit declarat ... (vezi toată discuția)
Procura / imputernicire pentru anaf - valabilitate? stefan0990 stefan0990 Buna ziua, Am un PFA infiintat la Galati dar eu locuiesc la Bucuresti. In ultima perioada am fost nevoit sa fac cateva drumuri si mi-as dori sa evit acest ... (vezi toată discuția)