avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situatie complicata nu stim ce sa mai facem
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situatie complicata nu stim ce sa mai facem

Un apropriat al familiei mele DAMIAN are urmatoarea speta : Detine mostenire dupa urma tatalui sau un teren agricol de 2 ha. intr-o comuna langa Slobozia. Mostenitorul DAMIAN nu are cunostiinta unde sunt pozitionate in teren exact aceste terenuri - DAMIAN Cunoaste pozitionarea in teren (locatia cu aproximatie 200 - 300 m) DAMIAN A facut catre primarie din comuna numeroase cereri pentru ca un reprezentant al primariei sa stabileasca o zii in care sa-i arate omului unde sunt terenurile. Dar niciodata un reprezentant al primariei nu a dat un raspuns in decurs de 1 an
Mostenitorul DAMIAN a mers in teren cu aproximatia de 200 -300 m Si a constatat ca toata zona este cultivata cu cereale. DAMIAN A mers la primarie si a facut sesizare despre situatia vazuta in teren. Secretarul primariei spune doar verbal ca acest teren este cultivat de ani de zile de o asociatie agricola. DAMIAN precizaza ,ca nu a existat niciodata un contract de arenda facut de tatal decedat. si nici de el .Tot reprezentantul Primariei Secretarul spune verbal ca in comuna lor se face un schimb de terenuri intre doua firme agricole care au terenuri agricole in arenda si ca este si acest teren inclus. De un an secretarul refuza sa dea un raspuns scris.Mostenitorul DAMIAN la intrebat cum de este posibil ca acest teren sa fie lucrat fara acordul lui ? Mostenitorul la intrebat pe secretar cum de este posibil sa se faca schimb ,, CU TERENUL LUI ,, intre 2 firme cu terenuri care nu le apartin ?
Mostenitoru plateste impozit pe acest teren agricol. dar nu beneficiaza de nimic.
Ce se poate face legal ca aceasta primarie sa raspunda ?
Va reamintesc ca au fost depuse la registratura primariei cinci (5) sesizari. in care se arata printre altele ca acest teren este acupat abuziv. Primaria tace si nu raspunde ! Va intrebam ? Poate fii acuzata primaria de complicitate? Faptul ca au fost informati SCRIS de catre DAMIAN ca acest teren este ocupat abuziv ? Noi ne gandeam ca exista oarece complicitate ? O tainuire de tulburare de posesie ? Sau de omisiunea sesizarii ? Sa depus si plangere penala la politia din comuna de mai bine de 30 zile... Toti tac nimeni nu stie nimic... Ba mai mult decat atat secretarul primariei a indicat verbal ca se primesc subventii APIA pentru aceste terenuri Secretarul primariei nu vrea sa raspunda scris in nici un fel...
Multumim
Florina Bejenariu
Daca detine actele de proprietate al defunctului, acolo trebuie sa exista o identificare oarecare, daca este titlu de proprietate exista un numar de tarla/parcela/topo, care poate fi un punct de plecare. De asemenea, trebuie sa exista si un proces-verbal de punere in posesie si un plan parcelar (obligatoriu pentru terenurile de mari dimensiuni la scara 1:10000), aceste acte se gasesc la Comisia locala de fond funciar, dar la fel se gasesc (de regula) si la OCPI (mai rar si la Comisia judeteana de fond funciar).
Daca nu puteti obtine aceste acte de la Primaria locala, incercati de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (asa procedez si eu, se poate colabora cu ei), cu ajutorul acestor acte, un topograf va poate arata exact unde este terenul.
In cel mai rau caz, daca Primaria refuza sa va puna in posesie sau sa elibereze actele susmentionate, puteti actiona in contencios administrativ pe motiv de refuz, este o solutie mai viabila decat plangerile penale, asta o spun din experienta practica. In civil dureaza 1-1,5 ani, in penal dupa 1-2 ani primesti solutie de NUP pe motiv ca este problema civila si nu poti dovedii ca ai posedat terenul in prealabil (daca nici nu stii unde este, cum sa fi posedat faptic).
Posesia exista ! Pentru ca defunctul tata a lui Damian a cultivat terenul !Problema este dupa deces cant Damian nu stia locatia exacta a terenurilor. A incercat cu cereri scrise catre primarie !! dar primaria nu raspunde decat verbal. Ca stie unde sunt, cine le lucreaza, ca se primesc subventii APIA, Primaria in mod voit ascunde aflarea adevarului.Saptamana trecuta Damian a mers la secretarul primariei ,caruia ia cerut sa desemneze un angajat de la registrul agricol pentru a merge in teren. Secretarul primariei se eschiveaza in fel si chip. Trimitand-ul pe Damian catre o firma din comuna care ar lucrca acest teren. Damian a fost la aceasta firma ,dar si acolo a fost pasat in alta parte ,catre o terta firma. Intrun final cele doua firme spun ca ei au un schimb de terenuri intre cele 2 societati. Dar nu spun adevarul .. Se invinuiesc intre ele verbal ca au luat subventii APIA. Cert este ca secretarul primariei este persoana desemnata si care stie bine situatia..Dar care in mod constant refuza a da un raspuns clar. Desii a fost instiintat in mod repetat ...cum ca acest teren este ocupat,lucrat abuziv.... De ce evita un raspuns clar secretarul primariei ? Ce ascunde ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune granituire sau se poate si altfel ? telecomanda telecomanda Va rog daca se poate in a da un sfat cat mai clar. Nepoata 56 ani impreuna cu o matusa de 68 ani de la tara au un teren agricol la tara. Detine Titlu de ... (vezi toată discuția)
Poate da cineva un raspuns ??? contrazicere intre avocati pe drept penal ContSters241026 ContSters241026 Tainuirea unei fapte penale in speta Tulburare de posesie ? Speta: Un cetatean detine un teren agricol intr-o comuna. Cetateanul fiind dintr-o alta ... (vezi toată discuția)
Exploatare teren agricol de catre persoana necunoscuta Cristiancc1 Cristiancc1 Buna ziua. Sunt proprietarul unui teren agricol intabulat si am descoperit ca acesta a fost cultivat cu floarea soarelui. Primaria, in urma adresei facute, ... (vezi toată discuția)