avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune Granituire sau se poate si altfel ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune Granituire sau se poate si altfel ?


Va rog daca se poate in a da un sfat cat mai clar. Nepoata 56 ani impreuna cu o matusa de 68 ani de la tara au un teren agricol la tara. Detine Titlu de Proprietate,plateste impozit pe acest teren.Nu avem iesirea din indiviziune pentru ca nepoata cu matusa se inteleg f.bine. Numai ca de doi ani de zile acest teren a fost ocupat si cultivat de un fermier care are terenurile vecinilor din zona in arenda.Pur si simplu am gasit terenul arat si insamantat cu grau. -- Am fost la primarie,in vara anului curent, O comisie din primarie formata din secretarul primariei,agentul agricol si un alt angajat al primariei sau deplasat in teren impreuna cu matusa. Sa facut o masuratoare cu ruleta si au constatat ca terenul este cultivat ba mai mult au precizat intr-un Proces verbal ca sunt doua societati comerciale -sa precizat numele societatilor comerciale care lucreaza terenuri in zona sa scris numele ambelor sociatati dar nu precizeaza clar care este societatea. Sriind ca nu stiu care este societatea.

Am fost la politie,politia imi spune ca nu este tulburare de posesie. Am incercat sa vorbesc cu fermierul care mia spus sa dispar din fata lui. Am mers iarasi la politie care imi spune sa fac ,,Actiune de Granituire,, Vecini acestui teren sunt persoane fizice oameni in varsta care au dat terenurile lor in arenda acestu fermier. Intrebam si va rugam. Pe cine dam in judecata ? Pe adevaratii vecini din acte sau pe fermier ? Pe fermier habar nu am cum il cheama si nici firma nu stim cum se numeste.Primaria din comuna,politia nu vrea sa ne spuna cine lucreaza terenul. Pe cine dam in judecata ? Cine face expertiza si ce costuri implica aceasta actiune de granituire?
Cel mai recent răspuns: telecomanda , utilizator 21:29, 24 Noiembrie 2014
Din moment ce vecinii terenului proprietate (cel mentionat de dvs.), au dat in arenda terenul lor, trebuie sa aiba si un contract de arenda, asa ca va recomand sa discutati cu ei pentru a afla numele societatii trecute pe acel contract.
Este mai putin probabil ca 2 terenuri agricole vecine sa fie arendate de 2 societati diferite.
In aceelasi timp puteti face o adresa catre primarie (va este de folos si in instanta), solicitand sa vi se raspunda pentru cine (fermier sau una dintre cele 2 societati) a fost eliberata adeverinta necesara ridicarii subventiei APIA.
Orice demers intreprindeti este bine sa fie facut in scris, altfel in afara de procesul-verbal intocmit de angajatul Primariei, alte inscrisuri nu o sa aveti.
Este intabulat dreptul de proprietate? Exista plan parcelar la nivel de comuna? Actiunea in granituire devine oportuna atunci cand doua sau mai multe proprietati se suprapun, iar pentru delimitarea liniilor de hotar se poate merge pe acctiune in granituire.
Cu multumiri ! Raspuns 1). Pentru acest teren nu sa solicitat subventie APIA. 2).Adevaratii proprietari din acte nu vor sa spuna caror firme au arendat aceste terenuri. 3) Am incercat la primarie ,in vara anului curent, O comisie din primarie formata din secretarul primariei,agentul agricol si un alt angajat al primariei sau deplasat in teren impreuna cu matusa. Sa facut o masuratoare cu ruleta si au constatat ca terenul este cultivat ba mai mult au precizat intr-un Proces verbal ca sunt doua societati comerciale -sa precizat numele societatilor comerciale care lucreaza terenuri in zona sa scris numele ambelor sociatati dar nu precizeaza clar care este societatea.4) Am incercat la politie facand o plangere prealabila pentru ,,Tulburare de Posesie. Politia imi ,ne spune ca nu este tulburare de posesie,am vorbit personal cu procurorul care supraveghea cercetarea penala. Mi-a spus verbal politia nu este obligata sa constate la fata locului ca sau desfiintat limitele de hotar. Tot procurorul mi-a comunicat ca trebuie sa fac o actiune in instanta pentru,,Granituire,, Si dupa aceia daca se repeta va fii tulburare de posesie.5) Terenul nu este intabulat,,are doar titlu de proprietate si atat. Figureaza in registrul agricol Plateste regulat si la termen impozit pe acest teren. Cert este ca in continuare politia a intors spatele.Terenul este iarasi ocupat de acele firme.Firme ce fac dupa bunul plac.Ma intreb oare platesc impozit pe cea ce produce acest teren acele firme?
Fraierii platesc impozit iar altii beneficiaza. Nu stiu cum sa mai ajut acete doua batrane ..Pe acest teren batranele cultivau porumb pentru animalele si pasarile din curte acum ia fost luat si dreptul de asi lucra terenul.
Va multumim

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiunea in granituire cine face expertiza? costuri taxa timbru ? dar mai ales impotriva cui? sturionul50 sturionul50 Va rog daca se poate in a da un sfat cat mai clar. Nepoata 56 ani impreuna cu o matusa de 68 ani de la tara au un teren agricol la tara. Detine Titlu de ... (vezi toată discuția)
Ce lege te obliga sa faci granituirea unui teren agricol? cand se face granituirea ? telecomanda telecomanda Un proprietar 4 ha teren agricol in extravilanul unei comune.Vecini legali si ei proprietari cu acte pe terenurile lor au dat in arenda terenurile unui ... (vezi toată discuția)
Schimburi de teren intre fermieri, fara acordul proprietarului de teren telecomanda telecomanda Buna ziua, Doresc daca se poate un raspuns. Speta este urmatoarea: Un teren agricol de 2 ha, nu este arendat. Un fermier societate comerciala,, DDD,, fara ... (vezi toată discuția)