am vandut o casa in august 2011 si astazi am primit decizie de impunere din oficiu la suma vanzarii casei in 2011 cu 5.5 la suta C A S ILFOV,si o alta decizie cu majorari si dobanzi.
pana astazi nu am primit nici o instiintare sau poate au trimis dar evident ca m-am mutat de 2 ori casa a fost vanduta in neamt si acum domiciliez in ilfov.
dupa info de pe net am inteles ca impoziteaza cas sanatate pe valori imobiliare vandute in ultii 5 ani retroactiv .
intrebarile sunt--
daca nu platesc sumele fiind aberant de mari ce se intampla
--nu sunt asigurat cas
--nu am nici un venit
--nu am nici o proprietate(doar uzufruct viager la un apartament)
ce se poate intampla?sa imi bat capul cu ei -drumuri-judecata etc sau sa ignor pur si simplu.
mi se pare aberant sa platesti 5,5 la suta la o vanzare imobiliara asigurari de sanatate dupa ce ai platit o data impozitul de 2 la suta si retroactiv fara sa fii instiintat niciodata,
multumesc de eventuale sfaturi si raspunsuri
DIN PACATE nu este un raspuns complet
handicapatii guvernanti si cei de la finante si cas nu fac diferenta intre un asigurat si un neasigurat in acest subiect.
au primit decizii zilele acestea si cei care la momentul vanzarii erau asigurati si pensionarii deci nu conteaza daca ai fost sau nu asigurat la momentul vanzarii proprietatii hotia tot trebuie facuta.
e jaf la drumul mare.
NU PLATITI
ASTEPTAM SUGESTII SFATURI de la avocati competenti si eventual REPREZENTARE la scara mare.
Potrivit dispozitiilor Legii 95/2006 art 257 alin.2 lit f , cei care realizau venituri din salarii cu contract de munca si care prin urmare plateau CASS , nu mai au obligatia de a plati CASS pe venitul din vanzarea imobilului sau pe venitul din dobanzi. Dar pentru asta trebuie neaparat sa faceti dovada acestui lucru!
Daca ati primit Decizii de impunere faceti neaparat Contestatii impotriva lor !
In cazul in care nu contestati aceste decizii in termenul de 30 de zile de la comunicare, se presupune ca sunteti de acord cu ele si obligatia de plata va ramane in sarcina dvs.
Sunt pe deplin de acord ca e o nedreptate si ca Marii Guvernanti ar trebui pedepsiti de catre populatie prin votul ce urmeaza sa-l exprimam.
Din pacate multi dintre noi sunt ca niste oite hipnotizate de posturile TV care numai libere nu sunt!
Pentru imobilele vandute inainte de 1 iulie 2012, s-a aplicat Codul Fiscal in vigoare la acea data. Potrivit prevederilor de la acea data, se platea CASS la tranzactia unui imobil numai daca nu erai platitor de CASS intr-o alta forma (salariat, pensionar, PFA, etc.).
Pentru contestarea sumei de plata singura solutie este dovada ca, la data respectiva, aveati statutul de platitor de CASS intr-o forma sau alta prevazuta de Codul Fiscal in vigoare la acea data.
CASS-ul este o contributie calculata retroactiv in interiorul perioadei de prescriptie de 5 ani, deci Casa de Sanatate sau ANAF a luat la puricat toata perioada cu 5 ani in urma, aplicand prevederile Codului Fiscal in vigoare la data la care s-a produs evenimentul taxabil.
IN prezent, in Codul Fiscal, varianta 2014, sunt alte reglementari, referitoare la CASS.