am vandut o casa in august 2011 si astazi am primit decizie de impunere din oficiu la suma vanzarii casei in 2011 cu 5.5 la suta C A S ILFOV,si o alta decizie cu majorari si dobanzi.
pana astazi nu am primit nici o instiintare sau poate au trimis dar evident ca m-am mutat de 2 ori casa a fost vanduta in neamt si acum domiciliez in ilfov.
dupa info de pe net am inteles ca impoziteaza cas sanatate pe valori imobiliare vandute in ultii 5 ani retroactiv .
intrebarile sunt--
daca nu platesc sumele fiind aberant de mari ce se intampla
--nu sunt asigurat cas
--nu am nici un venit
--nu am nici o proprietate(doar uzufruct viager la un apartament)
ce se poate intampla?sa imi bat capul cu ei -drumuri-judecata etc sau sa ignor pur si simplu.
mi se pare aberant sa platesti 5,5 la suta la o vanzare imobiliara asigurari de sanatate dupa ce ai platit o data impozitul de 2 la suta si retroactiv fara sa fii instiintat niciodata,
multumesc de eventuale sfaturi si raspunsuri
la momentul vanzarii chiar inainte trebuia sa fim instiintati de aceasta impozitare nu dupa 5 ani si cu penalitati
poate daca eram instiintat la momentul vanzarii nu mai vindeam sau ridicam pretul.
statul este obligat sa te informeze despre toate taxale si impozitele care le datorezi la o asemenea tranzactie INAINTE DE EFECTUAREA EI.
ce ar fi sa vina dupa 9 ani dupa ce ti sa eliberat pasaportul sa spuna ca mai ai de platit 500 ron ca au fost digitalizate datele si nu s-au perceput atunci.
este o impozitare aberanta si o hotie la drumul mare cu japca a escrocului de ponta si eminentei cenusii petrescu .
NU PLATITI
CONTESTATI
SOLICITAM AJUTOR DE SPECIALITATE.
da stiam am citit ieri si este datorita unei legi din 1925 si cu siguranta ea putea fi abrogata dar poate asa au vrut cetatenii de acolo sua respectiv dar CU MARE SIGURANTA ACEL CETATEAN A FOST INSTIINTAT SAU STIA DESPRE ACEST LUCRU dar a nesabuit legea.
in cazul subiectului nostru noi nu am fost instiintati la momentul vanzarii de aceasta taxa aberanta.
Deocamdata e doar zvon... Am auzit si eu tot felul de aberatii din partea ANAF. Doai oameni, ea salariata, el nu, s-au casatorit, prin 2011, iar banii de la nunta, au facut un depozit pe numele lui si i-a venit acum, de la ANAF de plata la Sanatate pentru dobanda la depozitul ala, plus penalitati, o suma destul de rotunda. Banii aia nu-i mai au, ca au dat avans la un credit pentru casa.
Asta doar pentru ca el nu a avut servici si nici vreo alta forma de asigurare la sanatate, s-a considerat ca acel om castiga doar din dobanda la depozitul ala bancar si s-a aplicat CASS 5.5% la acel depozit..+ penalitati.