avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract comodat imobil cu constructie neintabulata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract comodat imobil cu constructie neintabulata

Detin o societate care are punct de lucru, inregistrat in baza unui contract de comodat sub semnatura privata prin care am preluat in folosiinta o parte dintr-o casa si teren pentru activitati agricole reprezentand gradina casei. Ulterior proprietarul a transferat prin donatie intregul imobil - teren, catre fiica sa, cu care am incheiat un alt contract de comodat pentru teren, de acesta data la notariat si inscris in CF sub forma de imprumut folosiinta pe intregul imobil. Problema este ca acest imobil - teren incorporeaza constructia - casa de locuit si anexe din 1980, care nu a fost transferata, deoarece nu exista din punct de vedere juridic, fiind neintabulata. Ulterior au decedat si parintii proprietarei. Intrebare: Din punct de vedere juridic intregul imobil este dat in comodat societatii, problema este ca contractul de comodat prevede numai terenul, dar nu prevede nici un drept de superficie pentru alta persoana, catre constructiile edificate pe acest teren. Societatea detine utilaje si alte lucruri mobile in casa. Are dreptul societatea din punct de vedere legal sa foloseasca si constructiile edificate pe acest teren? Poate cineva incalca proprietatea terenului pentru a ajunge la constructii, intrand astfel in incinta societatii, societatea avand bunuri mobile in proprietate?

Alte discuții în legătură

Contract de comodat cu societate intrata in insolventa niky99 niky99 Un caz cu raspuns urgent. Multumesc anticipat Am un contract de comodat pentru un teren incheiat cu o societate intrata in faliment de 1 an. In baza ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat intre o asociatie non-guvernamntala si o persoana fizica Ayli Ayli Buna ziua! Lucrez pentru o asociatie non-guvernamelntala si noi, ca asociatie am dori sa construim o casa de rugaciuni unei comunitati. Ni s-a pus la ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie mirceal mirceal Problema pe care o am e legata de niste constructii neintabulate. Strabunicii mei au cumparat in anul 1938 un teren pe care se aflau mai multe constructii, ... (vezi toată discuția)