avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lichidare blocata de o alta companie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lichidare blocata de o alta companie

Am lucrat 18 luni ca promoter angajat cu contract de munca la o firma ce avea contract cu o multinationala din FMCG ale carei produse le promovam. Mi-am inaintat demisia, dupa perioada de preaviz am predat masina si SIM-ul angajatorului meu iar acum ma rog de persoana din multinationala care a coordonat activitatea mea sa vina sa preia laptopul si premiums-urile ramase de la ultima promotie. Directorul HR al angajatorului meu imi spune ca nu imi poate incheieia situatia pana nu semneaza coordonatorul din multinationala pe fisa de lichidare. El e la Bucuresti eu sunt la Timisoara si evita sa raspunda la telefoane si emailuri. Am trimis un email si catre directorul HR al multinationalei sa intervina sau sa delege pe altcineva sa preia bunurile si sa semneze lichidarea. Nu am primit nici un raspuns. Vreau sa incep lucrul in alta parte si sa-mi primesc carnetul de munca si ultimul salariu. Ce sa fac? Coordonatorul din multinationala ne-a tratat tot timpul ca pe sclavi (am primit multe emailuri si SMSuri de la el prin care incalca legislatia muncii si orice regula de respect si bun simt) iar acum nici nu-i mai pasa de mine si de bunurile companiei. Are dreptul fostul meu angajator sa blocheze lichidarea atata vreme cat eu ma rog de coordonatorul din multinationala sa rezolve problema? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:40, 11 Mai 2009
1. Puteti sa incheiati CIM cu noul angajator. Dati o declaratie in care spuneti ca aveti carnetul de munca la fostul angajator si il veti duce cand il veti recupera.
2. Intre timp va rezolvati si problema dvs. cu fostul angajator. Ar fi bine sa faceti o sesizare la ITM pentru a se urgenta intocmirea documentelor de lichidare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura incetare contract individual de munca vennonah vennonah Mi-am dat demisia de la fostul loc de munca, demisia cu preaviz a fost luata la cunostinta, a fost inregistrata, semnata de directorul general. Am mers in ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale neplatite toadermarius toadermarius Buna ziua, Am lucrat in cadrul unei companii multinationale timp de 5 ani, avand functie de conducere. Datorita unor considerente personale am incheiat ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare fisa de lichidare deeandr deeandr Ce trebuie sa fac daca fostul angajator refuza sa-mi elibereze fisa de lichidare. nu le-a convenit plecarea mea si acum refuza sa-mi dea fisa de ... (vezi toată discuția)