avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Acte pentru radiere din ROI
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Acte pentru radiere din ROI

Un PFA doreste sa iasa din ROI, stiu ca trebuiesc depuse 091 si 095 impreuna cu certificat constatator. Intrebarea mea este daca pot sa il atasez pe cel de la infiintare sau trebuie sa scot unul nou?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:17, 3 Iulie 2014
Ordin nr. 2101/2010:


1. Pentru radierea din Registrul operatorilor intracomunitari, contribuabilul trebuie să completeze formularul (095) "Cerere de înregistrare în/radiere din Registrul operatorilor intracomunitari". Cererea se depune la registratura organului fiscal competent sau prin poştă, cu confirmare de primire.
2. De la registratură cererea se transmite compartimentului de specialitate, care întocmeşte Decizia privind radierea, la cerere, din Registrul operatorilor intracomunitari, în termen de o zi de la înregistrarea cererii.
3. Decizia prevăzută la pct. 2 se întocmeşte în două exemplare, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 4 la ordin, şi se aprobă de conducătorul organului fiscal competent. Un exemplar al deciziei se comunică contribuabilului, potrivit art. 44 din Codul de procedură fiscală, iar al doilea exemplar se arhivează la dosarul fiscal al acestuia.
4. Radierea din Registrul operatorilor intracomunitari produce efecte începând cu data comunicării deciziei prevăzute la pct. 3 din prezenta secţiune, potrivit art. 45 din Codul de procedură fiscală.
5. De la data radierii din Registrul operatorilor intracomunitari, contribuabilul nu mai are un cod valabil de TVA pentru operaţiunile intracomunitare prevăzute la art. 1582 alin. (1) din Codul fiscal.


Deci cererea 095, pt ca 091 este Declaraţie de înregistrare în scopuri de TVA / Declaraţie de menţiuni a altor persoane care efectuează achiziţii intracomunitare (OPANAF 7/2010) F

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare de bunuri Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Buna ziua, Va rog frumos ajutor in urmatoarea problema: Un SRL platitor de TVA la trimestru intentioneaza sa achizitioneze bunuri din Italia. Ce pasi ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 dumifilote dumifilote Buna ziua Microintreprindere, neplatitoare de TVA, inregistrata in scopuri de TVA conform art. 153-1, inregistrata in ROI in luna februarie, am facturat ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari roxanag roxanag Buna ziua, Noua gaselnita ANAF-REGISTRUL OPERATORILOR INTRACOMUNITARI- -ce documnete avem nevoie? -unde se depun? - a depus cineva ? (vezi toată discuția)