avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitie intracomunitara fara a fi inregistrata in ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitie intracomunitara fara a fi inregistrata in ROI, firma in curs de redeschidere

B.seara, am fost obligata de imprejurari sa achizitionez niste jocuri ptr. copii din Italia ptr. a le instala intr-un market. La momentul respectiv, eram in curs de redeschidere a firmei,nu sunt inregistrata in ROI, plata facand-o din cont curent personal. Firma din IT. nu m-a verificat in ROI si mi-a dat factura fara TVA. M-am interesat la un contabil italian si mi-a spus ca firma italiana trebuia sa elibereze factura cu TVA-ul statului italian. Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat....:(( Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CorneliaFelicia , utilizator 12:07, 2 Iulie 2014
Legea spune ca inaintea unei achizitii intracomunitare trebuie sa va inscrieti in R.O.I.

Cred ca cea mai buna solutie este sa anulati tranzactia si sa o reluati dupa ce va inregistrati in R.O.I. Partenerul italian este la fel de interesat, deoarece, daca lasa lucrurile asa, trebuie sa plateasca T.V.A. pe care nu l-a colectat, chiar daca nu l-a incasat de la dv.
Multumesc f mult, o sa vorbesc cu el:hm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atingere plafon tva Cornel83 Cornel83 Buna ziua, As dori o clarificare pentru urmatoarul scenariu: PFA norma de venit (domeniul IT - caen 6202), inregistrat in scopuri de TVA doar pentru ... (vezi toată discuția)
Achizitie produse din uk - plata tva se face in ro sau uk tonu_adrian tonu_adrian Buna ziua, Vreau sa infiintez o societate prin care sa achizitionez produse (piese auto) din UK. Cum e mai bine de infiintat societatea, platitoare sau ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma neplatitoare de tva si cu impozit pe venit an5w3r_ro an5w3r_ro As dori sa infiintez o firma de software neplatitoare de TVA, iar impozitul sa fie platit pe venit, nu pe profit. Majoritatea veniturilor vor veni in UE si ... (vezi toată discuția)