avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la export
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la export

Vanzatorul este o societate din Romania,respectiv o fabrica de confectii textile.
Marfa se afla in Romania.Societatea din Romania vinde marfa unei societati din Italia,insa marfa este transportata din Romania in SUA.Cumparatorul din Italia face un export din Romania si el asigura transportul.

Intrebare:
Factura emisa catre firma din Italia se face cu TVA sau este scutita conform art. 143. alin.(1), lit.b). si art.3 alin.(1) si (2) din OMPF nr.2222/2006.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 13:40, 9 Iulie 2014
Exportul trebuie facut de dvs. Firma din italia poate face ocazional export din Romania ( odata pe an, maxim). Daca face si a doua oara trebuie sa se inregistreze in scopuri de tva in Romania ( direct sau prin imputernicit fiscal).
Din Italia factura se face fara TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport legat de exportul de bunuri ramolex ramolex o societate comerciala romana \\"alfa\\" exporta cherestea in china, toate cheltuielile de transport al marfurilor fiind cuprinse in pretul de vanzare, acestea ... (vezi toată discuția)
Livrari de bunuri in stat non ue lsanda lsanda O societatea din Romania, inregistrata in scopuri de TVA, FACTUREAZA ( in conditii EXW-asa apare pe factura) marfa unei alte societati din Comunitate, ... (vezi toată discuția)
Tva servicii accesorii transp. naval international hemilio hemilio Un prestator roman de servicii de natura incarcarii produselor finite pe o nava in vederea efectuarii transportului international, mi-a facturat serviciile ... (vezi toată discuția)