avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Furnizorul si asociatia
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Furnizorul si asociatia

Buna ziua,

Locuiesc intr-un apartament situat intr-un imobil cu apartamente insiruite, pe un singur nivel. Apartamentul este in proprietate, terenul de sub apartament este dat in proprietate in cota indiviza din totalul terenului ocupat de imobil; in fata apartamentului am un teren aflat in proprietate cota 1/1, marginit de o alee pietonala, spatiu public, de pe care se face accesul in apartamente. Alte date de proprietate nu am trecute in contract.
Intrebarea mea este daca acest tip de imobil se incadreaza la condominium, deoarece distribuitorul de apa insista sa formam asociatie ca sa intram in legalitate.
De asemenea, daca societatea locala de distributie cu care aveam contract individual, a fost absorbita de alta societate in 2009, iar noua societate nu a reinnoit contractele, desii a emis facturi in toata aceasta perioada (din 2009 pana in prezent), culpa ca nu a reinnoit contractele nu este a societatii de distributie?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: constantindana , utilizator 18:55, 10 Ianuarie 2015
Va multumesc mult pentru raspunsuri si incurajari. Daca cineva stie cu ce ar putea furnizorul sa ma incurce mi-ar pride bine. Deci suntem locuinte insiruite, toti proprietari pe locuinta si curtea lor, cu un contract individual facut in anul 2006 cu vechiul furnizor de apa preluat in anul 2009 de actualul furnizor. Acum incearca sa ne oblige sa incheiem un contract individual, asimilandu-ne cu citez: " bloc rasturnat" .

Va multumesc pentru ajutor.
Asta cu "blocul rasturnat" nu tine.
Intr-un condominiu (bloc) exista spatii comune care ar justifica, pentru administrarea lor, infiintarea unei asociatii, pe cand in cazul dv. nu exista proprietate comuna.
Asocierea dv. nu are justificare.
Furnizorul ar trebui sa plece in contractare de la situatia din teren si sa factureze consumurile pe bransamentele actuale.

O nelamurire tot am. Adresa acestor imobile difera prin numarul strazii sau au acelasi numar?
Pentru ca ar putea avea dificultati la identificarea bransamentelor din p,d,v al adresei. Ar fi singura explicatie pe care as gasi-o la cererea lui de a va asocia
Adresa imobilelor sunt intradevar : Strada Lacului, nr. 13, apartament 1, 2,.....
Bransamentele au fost facute acum 10 ani tot pe cheltuiala noastra.In imobilul in care locuiesc eu noi am plecat din caminul stradal cu conducta prin curti si ne-am facut fiecare bransament individual. Alte imobile au facut acest lucru prin interiorul cladirii, asa considerand ei ca a fost mai usor. In acelasi timp, in imobilul in care locuiesc eu, ultimul apartament nu s-a mai legat de conducta noastra, legandu-se de alta conducta stradala.In consecinta chiar de ar pune un singur contoar in caminul din strada nu am fi contorizati toti locatarii. Deci nu exista uniformitate a acestor bransamente.Societatea de Apa Canal nu stie pe unde are bransamentele. Dar nici nu vrea sa investeasca in nimic in zona, dar nu vrea nici datornici. Prima amenintare fiind cea prin care ni se va sista furnizarea de apa daca nu recuperam datoriile de la vecini. Apoi ni s-a expicat ca ei nu pot face investitia ca nu se poate intra cu utilaj mare printre grupurile de locuinte, aleeile avand o latime de 1,5 m cu o lungime aproximativa de 60m.
Si totusi faptul ca avem contracte incheiate in anul 2006 individual nu mai conteaza acum? Furnizorul poate schimba regulule jocului asa cum vrea el?
Cam asta ar fi.
Multumesc mult pentru ajutor.
Acum ceva timp am promis ca voi reveni cu detalii. Am avut timpul foarte ocupat, dar acum am revenit. Pe scurt:
Am primit din partea Primariei un raspuns prin care cerea furnizorului de apa sa rezolve problema si de la SC APA CANAL in exact a 31- a zi raspunsul prin care ne explica acelasi lucru : blocuri, sugerandu-ne ca noi nu vrem sa intelegem problema. Am facut apoi o sesizare catre Consiliul Local in nume colectiv, adunand cam 100 de semnaturi. Apoi totul s-a linistit deocamdata. Probabil nu pentru mult timp. Aici se pot atasa si documente scanate? Poate ar fi util si pentru altii sa atases adresele trimise de noi si raspunsurile primite. Neoficial inca incearca sa faca presiuni asupra diverselor persoane, incercand sa-i convinga sa faca macar cativa asociatie.
Cam asta ar fi.
Va doresc tuturor un an nou cat mai bun!
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015
constantindana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransament apa si canalizare ksc ksc Buna ziua. Locuiesc intr-un imobil cu 4 apartamente , toate proprietati personale(4 proprietari).Bransamentul la reteaua de apa si canalizare a fost facut de ... (vezi toată discuția)
Conducta de apa sparta si consumul facturat de distribuitorul local asociatiei alcibiade alcibiade Buna ziua, Locuiesc in cadrul unei asociatii unde s-a spart conducta de apa la subsolul blocului , din cauze necunoscute . Este corect ca distribuitorul sa ... (vezi toată discuția)
Bransament individual apa Mia11 Mia11 Locuiesc intr-un ansamblu de locuinte (vile insiruite) si avem o problema cu furnizorul de apa, si anume: Vor sa amplaseze in contor general undeva la ... (vezi toată discuția)