avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuiesc in SUA si vreau sa fac renuntare la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuiesc in SUA si vreau sa fac renuntare la succesiune

buna ziua

Am dubla cetatenie si locuiesc in SUA. Tatal meu a decedat in 1994 si s-a dezbatut succesiunea pe legea de atunci la notariat de stat. In 1991 era decedat bunicul (tatal tatalui) si acum in 2014 se face dezbaterea succesiunii acestuia.

Eu nu sunt interesat si la solicitarea rudelor am facut urmatoarele :

1.Declaratie pe Propria Raspundere ca stiu ca tatal meu nu a initiat in timpul vietii o procedura succesorala legat de decesul bunicului.
Acesata declaratie am dat-o in engleza si am notarizat-o apoi apostilat-o in SUA apoi in Romania am tradus-o la traducatorul autorizat al notariatului respectiv. Notariatul nu o ia in considerare pentru ca nu este in limba romana si notarii din SUA nu au atata autoritate ca si cei romani.

2.Declaratie autentica de renuntare la succesiunea dupa bunic in limba roamna la ambasada Romaniei din SUA, care a fost inscrisa si in Registrul National INFONOTE. Notariatul nu o ia in considerare pentru ca nu am calitate eu fiind nepot ci tatal meu avea calitate de fiu.

Am incercat sa obtin o rezolvare fara a ma deplasa in Romania, dar notariatul respectiv zice ca nu am nici o alta solutie legala decat prezenta personal la orice notariat roamnesc.

M-am adresat si celuilat notar din zona unde a decedat bunicul (doar 2 notari sunt in acea zona) si a zis ca daca m-a respins celalalt nici el nu ma rezolva.

Ce pot sa fac ? nu pot sa ma prezint in Romania si nici nu renteaza sa platesc avionul si restul doar sa dau o renuntare... dar nu vreau sa-mi blochez rudele...

Exista posibilitatea sa obtin in Judecata obligarea notarului sa tina cont de unul din actele mele de renuntare ? sau alt tip de actiune ?

multumesc anticipat pentru orice sfat
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:16, 7 Iulie 2014
aveti posibilitatea sa imputerniciti pe cineva sa va reprezinte in romania,,asta se rezolva printr-o procura intocmita la un notar in SUA.,si trimisa persoanei in drept sa va reprezinte.
Declaratia de renuntare la mostenire trebuie sa o dati personal.
Mergeti la consulat sau la un notar din SUA. ca sa dati declaratia de renuntare la mostenire.

Sper sa nu va ceara tot felul de dovezi aiurea si sa nu o puteti da din motive stupide...

Iata problemele:

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
deja am dat Declaratie autentica de renuntare la succesiunea dupa bunic in limba roamna la ambasada Romaniei din SUA, care a fost inscrisa si in Registrul National INFONOTE.

Consulatul nu a avut pretentii speciale si mi-a eliberat declaratia si a si inscris-o la INFONOTE in Romania (am verificat si acolo apare renuntarea)
.... insa NOTARUL din Romania NU O IA IN CONSIDERARE...iar eu as vrea o solutie pentru a-l obliga sa tina cont de ea
De ce notarul din Roamania nu o ia in seama?
In ce sens nu o ia in seama?
Asta e alta bomba...notariala...se pare...
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Mostenire in ro si domiciliu in sua Dana012 Dana012 Eu locuiesc in Hawaii si as vrea sa-i trimit surorii mele in Romania o declaratie notarizata (va fi in engleza) cum ca renunt la mostenirea de la tatal nostru. ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii dragosandronic dragosandronic Buna ziua, In anul 1993 bunicul meu a decedat, ramanand ca mostenitori ai sai bunica mea, si cei doi fii ai lor, tatal meu si fratele lui. La dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Succesiune -drept nepot imperia imperia Bunicul meu e decedat de 2 ani. Bunica este in viata, insa imobilul era pe numele bunicului. Singurul copil al lor este si el decedat. Eu nu stiu cum ... (vezi toată discuția)