avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri dobandite inainte de casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri dobandite inainte de casatorie

Buna ziua,

Urmeaza sa ma casatoresc in scurt timp si as dori sa ma ajutati cu unele lamuriri.

Sunt proprietarea unui imobil si unor terenuri.
1. Dupa casatorie, sotul meu va avea un drept asupra acestor bunuri daca va interveni un divort? Am auzit ca dupa aproximativ 5 ani de casnicie sotul va avea celeasi drepturi ca si mine asupra acestor bunuri. Este adevarat?
2. In cazul in care, eu voi deceda dupa doi ani, spre exemplu, sotul meu va deveni principalul mostenitor? (copii nu avem).
3. Am auzit de contractul prenuptial. Credeti ca ar fi necesar sa-l intocmim sau este suficient faptul ca bunurile au fost dobandite inainte de casatorie.

O alta intrebare ar fi legata de situatia viitorului meu sot. Momentan are un credit ipotecar (ipoteca este pe o casa de la parintii lui).
1. In cazul in care pe viitor, sotul s-ar afla in impoibilitatea de plata a creditului, eu voi fi obligata sa achit acel credit?
2. Bunurile mele vor fi afectate intr-un fel?

Multumesc
Va multumesc pt. raspuns!
Am inteles ca bunurile imobile( casa +terenuri) dobandite inainte de casatorie vor ramane in proprietatea mea dupa casatorie chiar daca optez pentru regimul comunitatii legale.

Daca optez pentru regimul separatiei de bunuri, atunci vor ramen in proprietatea mea atat bunurile dobandite inainte de casatorie cat si bunurile dobandite dupa casatorie, daca aceste avor fi achizitionate din banii mei, sau cota parte in cazul in care bunul va fi achizitionat cu banii ambilor soti.

Va rog sa ma scuzati pt. ca nu folosesc termenii pe care ii folositi dvs. insa am vrut sa exprim exact ceea ce am inteles. sper ca am inteless bine.

Multumesc inca o data!
Ati inteles bine.
Pt oricare situatie, cand unul din soti aduce imbunatatiri bunului celuilalt sot, acesta are un drept de creanta ce poate fi cerut in maxim 3 ani de la divort sau de la separarea in fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract matrimonial ancar29 ancar29 Buna seara, in cazul in care viitorul sot nu dreste sa faca un contract prenuptial, as putea face o conventie notariala in care sa trec toate ... (vezi toată discuția)
Mostenire august79 august79 in urma decesului tatalui um ramas ca mostenitori doi copii si sotia si um facut partajul prin care sotia a renuntat la tot, ambi copii dobamdind astfel ... (vezi toată discuția)
Mostenire simsimona simsimona Buna ziua. Bunicul meu a avut 2 casatorii. Bunurile dobandite in prima casatorie au fost vandute catre o nepoata, ramanandu i doar terenul extravilan in ... (vezi toată discuția)