avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Termen de aplicare penalitati la impozite
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Termen de aplicare penalitati la impozite

Buna ziua.
Sunt cam nelamurit cu impozitele catre primarie - de cand se aplica penalitatile pentru neplata. Astazi am trimis-o pe mama mea sa-mi scoata sumarul notei de plata pe 2014 si am constatat ca la un impozit de 433 am deja penalitati de 18 lei. Eu stiam ca penalitatile se aplica de la 1 octombrie, pana la 31 martie beneficiind de reducere de 5% (asa este la noi la primarie) pentru plata integrala. Este corect sa aplice deja penalitati?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: TudorB , utilizator 18:34, 3 Iulie 2014
Buna ziua,

Platile pentru impozite si taxe locale se platesc anual in 2 rate egale, astfel : pana la 31 martie pentru semestrul 1 si pana la 30 septembrie pentru semestrul 2.
Penalitatile se aplica incepand cu prima zi de depasire a scedentei cf. Codului de procedura fiscala.
Daca nu ati achitat rata pe care o datorati pana la 31 martie, este corect sa vi se calculeze penalitati de intarziere.
Am inteles, va multumesc.
Eu pana acum plateam pana la 31 martie dar nu pt reducerea de 5 % ci pentru a scapa de o grija iar anul asta am avut alte prioritati de nu am platit si de aia eram cam nelamurit,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari taxa impozit flori54 flori54 Buna dimineata! Eu imi plateam mereu impozitul pe casa si teren in perioada cu reducere, adica pana la sf. lunii martie. Anul acesta, pt. ca am fost f ... (vezi toată discuția)
Impozit. ContSters115884 ContSters115884 Buna ziua! Pentru un imobil,teren,autoturism , Directia de venituri ,stabileste un impozit in baza Declaratiei de impunere sub semnatura olografica. S-au ... (vezi toată discuția)
Am primit o notificare de la primărie mariangabrieldumitrescu mariangabrieldumitrescu Bună. Am primit o notificare de la Primărie, in luna august sa merg sa plătesc impozitul pe clădire, teren și masina .în 15 zile de la comunicare ... (vezi toată discuția)