avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu inaintea preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu inaintea preavizului

Conform programarii concediului,luna iulie este luna in care am solicitat c.o. Tot in aceasta luna urmeaza sa primesc preavizul de concediere colectiva. Intrebarea este: pot sa efectuez cele 16 zile de c.o. pentru care am primit aprobarea sefului sau sa ma ASTEPT CA VOI FI CHEMATA DIN C.O. PENTRU INCEPEREA EFECTUARII PREAVIZULUI,(concediu intrerupt ).Mentionez ca de la inceputul anului am mai facut inca 14 zile (totalul fiind de 30). Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 3 Iulie 2014
Perioada preavizului poate coincide cu perioada de CO .CO nu suspenda preavizul.
Doar daca CIM-ul va inceta la 31 decembrie 2014 aveti dreptul sa efectuati toate cele 30 de zile de concediu de odihna. Deci calculati-va zilele astfel incat sa nu fie nevoie sa dati banii inapoi pentru concediu necuvenit.
Daca aveti 30 de zile lucratoare de CO/ an si ati efectuat 14 zile de CO, atunci mai aveti dreptul doar la 3 zile lucratoare de CO in perioada preavizului.

Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Astfel , CO este aferent perioadei cuprinse intre 01.01.2014 si sfarsitul lunii iulie 2014 (data expirarii preavizului) -aproximativ 7 luni.

30: 12 X (aprox.) 7 = 17 zile lucratoare de CO

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna irumes irumes Am un salariat care de la inceputul anului a muncit (pontat ) 9 zile, dupa care a efectuat concediul de odihna 31 de zile din 36 cate are dreptul pentru un an, ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna retierika retierika Are dreptul un salariat angajat in luna iulie 2013,să beneficieze de concediu de odihnă , până în decembrie 2013 ? E adevărat că trebuie să ai 11 ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna cim determinat silvia99 silvia99 pot acorda 1, 75 (21:12) zile concediu unui angajat cu vechime de o luna in firma? daca da, cum ii calculez media veniturilor ultimelor 3 luni in cazul in care ... (vezi toată discuția)