avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Copilul meu a fost terorizat de profesori la scoala
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Copilul meu a fost terorizat de profesori la scoala

Fetita mea de 16 ani a fost terorizata un an de zile la scoala de diriginta si implicit si de prietenele ei celelalte profesoare,pana cand m-a sunat intr-o zi si mi-a zis ca nu mai vine acasa de la scoala si ca se sinucide>Am intrebat-o ce-a patit ,si mi-a zis ca diriginta a jignit-o foarte tare,si ca nu mai vrea sa traiasca.Eu am calamat-o cit am putut ,am rugat-o sa vina acasa ca orice are rezovare,si am sunat-o pe diriginta si i-am zis sa-mi aduca copilul acasa ca se va intampla ceva oribil si o desfiintez de pe fata pamintului. daca nu era vinovata nu se speria si nu umbla cu masina dupa fata ca sa o calmeze>Intrebarea mea este cum sa procedez,sa o dau in judecata sau sa fac o plangere la politie? va multumesc
Deocamdata dumneavoastra puteti fi acuzata de amenintare ...deci atentie la limbaj mai ales daca doriti sa-i faceti plangere
S-ar putea incadra la abuz in serviciu depinde de fapta .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inainte de a face plangeri si actiuni in instanta (care nu o vor alina pe fiica dumneavoastra) raspundeti-va la niste intrebari:
- e prima data cand fiica dvs va spune ca are probleme la scoala (asa ati aflat de problemele fiicei, prin telefon?)
- daca stiati de mai inainte aceste probleme - de cate ori ati fost la scoala sa vorbiti cu acea diriginta?
- de cate ori ati fost la scoala sa vorbiti cu directorul scolii despre cele intamplate (asta in cazul in care nu ati fi ajuns la consens cu diriginta)?
- ce v-a spus psihologul scolii despre situatia conflictuala in care traieste fiica dumneavoastra la scoala?
- chiar credeti ca prin desfiinatarea dirigintei/amenintare puteti sa ajungeti la un rezultat bun si satisfacator pentru toata lumea?
- oare de ce n-a plecat mama in cautarea fetei si a trimis-o pe diriginta?
- e vacanta acum, pentru fata raul cum il veti repara, a, sau poate pentru anul viitor...
- ce credeti ca veti obtine prin plangeri si actiuni in instanta? Fetei dumneavoastra ii va face bine aceasta razbunare?

Am pus niste intrebari retorice, nu astept un raspuns, si va rog sa ma iertati daca raspunsul meu v-a suparat cu ceva, dar cred ca prin razbunare nu vindecam ranile suferite.
Ba putea sa umble cu masina dupa ea si daca era nevinovata..pentru ca poate ii pasa de soarta copilului dumneavoastra? Un an de zile e timp lung..de ce ati asteptat pana copilul a avut un soc psihic si nu ati sesizat directiunea, inspectoratul, ministerul ? Nu prea aveti motiv nici sa o dati in judecata nici sa o reclamati la politie in lipsa unor astfel de sesizari. Apoi cred ca va dati seama ca o sa fie greu de crezut in lipsa unor dovezi concrete ca mai multe profesoare au terorizat un copil de 16 ani. Multi adolescenti ameninta ca se sinucid pentru ca nu fac fata cerintelor scolare sau pentru ca sunt apostrofati de profesori pentru faptele lor. E o varsta dificila.Mergeti cu copilul la psiholog si eventual mutati-l intr-o alta clasa solicitand o ancheta scoala in cadrul insititutiei si mai apoi la inspectoratul scolar.. Incercati sa descoperiti motivele pentru care sunt neintelegi intre copil si profesori...si nu mai amenintati peofesorii.
@sept_mihaela
Nu stiu daca cei ce va ,,infiereaza" cu o manie proletara au copii, dar eu consider ca ati procedat cu manusi! Daca era vorba de copilul meu cred ca reactionam mult mai violent. Nu suntem (din pacate!) un stat aflat sub puterea legilor.
Sigur, este politically correct sa afirmam domnia legii, dar adevarul il stim cu totii!
Nu mi-ar folosi la nimic anchetele inspectoratului scolar, ale parchetului, talk-show-rile cu tot felul de invitati, daca fiica mea ar fi moarta sau schilodita pe viata. Si totul pt. ca o ,,diriginta" si-a permis sa-si exerseze sarcasmul si ironia pe un copil. E mai usor sa previi boala decat s-o vindeci!
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2014
DlGoe, utilizator
Intrebarea mea este cum sa procedez,sa o dau in judecata sau sa fac o plangere la politie?

sa va preocupe starea copilului si sa aflati ce s-a intamplat de fapt si abia apoi veti stii ce aveti de facut.

Alte discuții în legătură

Amenințarea cu scăderea notei la purtare. e mai important prestigiul liceului decât viața unui elev? ContSters444155 ContSters444155 Buna ziua, am si eu o intrebare destul de importanta avand in vedere faptul ca ne aflam in anul 2017 si traim intr-o tara care face parte din Uniunea ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de o parere, ce ar face cineva in aceasta situatie? ChidinNuta ChidinNuta Fetita mea considera ca este un elev bun la invatatura. Din cand in cand, participa si la olimpiade. Dupa o olimpiada, profesorul ei a fost atat de ... (vezi toată discuția)
Elev cu adhd repetent la purtare danastreza danastreza Mi-au lasat copilul cu ADHD repetent la purtare pe motiv ca refuza sarcinile scolare si nu sta docil in banca !Ce sa fac??? (vezi toată discuția)