avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire-complicat!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire-complicat!

Noi suntem 3 surori,mama a murit cand noi eram mici iar acum 2 saptamani tatal nostru a murit si el! E posibil din cate stim noi ca el a trecut apartamentul pe sora noastra care a stat cu el tot timpul! Noi celalalte doua surori am mai avea dreptul la partea noastra daca deja apartamentul ii pe numele ei? Multumesc si astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:40, 4 Iulie 2014
De aceea am zis ca trebuie vazute actele.
Daca dvs. nu stiti nu cred ca poate ghici cineva...

Dar...eu cred ca ati avea sanse...sa va fie bine...
E doar un pronostic...dar nu cred ca e gresit...

Este insa adevarat ca pot sa si gresesc daca v-am spus ca, fara a se vedea actele nu se poate ghici...
Apartamentul dupa decesul mamei noastre a ramas tot asa adica pe numele mamei si al tatalui! Va intreb simplu ce avem de facut noi doua pentru a avea parte la dreptul nostru!

Dvs intrebati simplu, insa raspunsul se prea poate sa nu va ajute mai ales ca incepeti sa va indoiti de afirmatia de mai sus desi e intarita de semnul exclamarii, zicand asta

Posibil sa nu fi fost pe numele ei ci doar pe numele lui!

va trebui ca intai sa aflati cert ceva si apoi sa intrebati.
daca apartamentul a ramas inca pe numele parintilor , dezbateti toate succesiunile in ordine. Daca nu, puteti atace acel act de instrainare facut de tatal dvs catre sora.
mergeti la OCPI cu certificatul de deces al unuia din parinti si interesati-va pe numele cui a ajuns casa.
mai puteti merge la administratia financiara si ziceti ca vreti sa platiti impozitul si aflati pe ce nume e casa.

dar disperarea ma face asa

sora noastra care a stat cu el tot timpul!

Cred ca tatal vostru s-ar fi bucurat sa va fi vazut disperata sa stati si voi cu el cat era in viata.
La taxe si impozite nu o sa aflati pe cine este apartamentul, mergeti la cartea funciara si solicitati un extras de CF, costa 20 de lei. Daca nu ati facut succesiunea dupa mama dvs., chiar daca tatal si-a"vandut" partea surorii dvs. care l-a ingrijit, tot aveti parte dupa mama . Eu am avut ceva asemanator, la primarie imobilul era pe tata, nu era inregistrata vanzarea, doar la cartea funciara am aflat care era adevaratul proprietar!
Buna ziua! Multumesc pentru raspuns! Am sa va raspund si eu la ultima fraza! Asa ca sa stiti ca informative,noi toti ne-am iubit familia si am fost uniti! Asta,ca daca eu incerc sa imi iau partea ce mi sar cuveni prin lege,nu cred ca ar demonstra ca eu am fost ceva rau pentru tatal meu! Fac lucru asta pentru ca sora mea din pacate se crede stapana acolo deja si face lucruri care nu ar trebuie! Eu nu am acte,toate sunt acolo! Proababil ca o sa ma duc la un avocat sa aflu mai multe ce pot face! Eu sunt din Timisoara! Multumesc si o zi buna!
pusa2mimi Multumesc pentru raspuns! Dar e posibil sa nu fi fost mama pe apartament trecuta! Noi nu am facut nimic in legatura cu succesiunea ei atunci.....Trebuie facuta daca ea nu era trecuta pe titlu de propietate? Stiu sigur ca nu am facut si cred la fel de sigur din ce am mai vb acum cu sora mea ca nu era trecuta! Eram mici totusi atunci,nu am stiut prea multe! Si poate imi elibereze foaia aia mie? Poate sa zica ca nu am dreptul!

Alte discuții în legătură

Sunt mostenitoare?? gabytza26 gabytza26 Buna ziua.Sant un copil dintr.o relatie nelegala,dar care printr.un proces s.a dovedit a fi al lui si astfel i.am purtat numele tatalui.tata s.a casatorit apoi ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa moartea tatalui gavriliu maricela gavriliu maricela tatal meu a murit in 2005 si noi copii impreuna cu mama nu am facut acceasta succesiune.Tot ce are tatal meu era pamantul pe care l-a primit de la parintii sai ... (vezi toată discuția)