avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bon fiscal gresit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bon fiscal gresit

In urma denominarii casei de marcat firma la care platesc abonament de service nu mi-a scos TVA din casa,si primul bon pe care l-am emis contine TVA.Eu nu sunt platitoare de TVA din anul 2000.A doua zi a venit un angajat si a scos TVA,dar primul bon a ramas asa in memorieCum sa procedez?Anulez bonul fiscal?Trebuie sa depun ceva acte la finante,precum am anulat bonul fiscal respectiv?Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters12405 , utilizator 13:40, 27 Iulie 2005
la orice eroare chiar din vina tehnicianului trebuie facuta adresa catre finante, la biroul fiscalizari, prin care comunici greseala a.i. sa nu ai problema, adresa pe care o iei vizata cu nr. de inreg.
Art. 36
Pentru corectarea sau anularea înregistrarii unei operatiuni dupa emiterea bonului fiscal utilizatorul întocmeste un dosar care va cuprinde:
a)sesizarea scrisa a persoanei care a efectuat gresit operatiunea, cu precizarea motivatiei de corectare sau de anulare a acesteia, precum si a numarului de ordine al bonului fiscal de corectat, a orei si minutului emiterii acestuia;
b)decizia scrisa de aprobare a corectarii operatiunii gresit efectuate, emisa de directorul financiar-contabil, contabilul-sef sau de alta persoana care raspunde de gestionarea patrimoniului unitatii;
c)copie de pe nota sau notele de receptie si constatare de diferente, întocmite de la ultima inventariere pâna la zi, prin care a fost stabilit pretul cu amanuntul al produsului sau produselor înregistrate gresit în aparatul de marcat electronic fiscal;
d)nota de contabilitate care reflecta operatiunea efectuata.


HOTARÂRE nr. 479 din 18 aprilie 2003 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale*) - Republicare






~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal luminar luminar In urma modificarii tva la 24% , dintr-o greseala a tehnicianului care a facut modificarea primele 2 bonuri fiscale emise au tva 0 (zero).Ulterior greseala a ... (vezi toată discuția)
Am tastat gresit la casa de marcat - cum remediez? eleonor eleonor as dori sa stiu ce pot sa fac pt ca am tastat gresit in casa de marcat:in loc de 10x19,9 am tastat 10x199 si nu stiu cum sa-mi sa remediez greseala pt ca am ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat orianadiana orianadiana buna ziua, am o problema mai ciudata din punctul meu de vedere. Acu cateva luni mi-am achizitionat o casa de marcat, iar dupa fiscalizare cei de la magazin ... (vezi toată discuția)