Buna ziua, am luat amenda pentru nerespectarea obligatiei de a asigura echiparea autovehiculului cu placute din care sa rezulte dimensiunile si masele maxime autorizate, conf. art. 4, pct 61 din HG 69/2012.
Am intrat pe siteul oficial al RAR-ului si am gasit "În cazul în care vehiculul dv. are montate din construcţie sau de către o autoritate competentă dintr-un alt stat UE plăcuţe sau o plăcuţă combinată pe care sunt menţionate atât masele cât şi dimensiunile sale, nu mai este necesară confecţionarea unor alte plăcuţe."
In ce lege gasesc aceasta prevedere, deoarece camionul a fost adus din Germania si avea o astfel de placuta din fabricatie, as vrea sa fac plangere pe acest motiv.
Multumesc anticipat pentru ajutor.
in cazul acesta , este posibil sa fi lipsit ceva documente de la bordul camionului . este posibil ca soferul domneavoastra sa nu fie atesta sa transporte astfel de marfa...sau acele placute sa nu se incadreze in legalitatea autorizatiei de transport pe care o detineti pentru societate , sau pentru camion . este diferenta intre cele 2 autorizatii .
ISCTR-ul din denumirea de mai sus este institutia nou infintata, care poate controla si amneda opreatorii de transport din Romania (caraus , companie de expeditii ....etc..etc...), sau mai pe scurt controlori de trafic .
Amenda isctr
costty1973
Buna ziua in luna iulie 2014 firma la care lucrez a fost amendata de catre ISCTR pentru ca masina autoutilitara N3 nu era echipata cu placutele din care sa ... (vezi toată discuția)