avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta pronuntata in contradictoriu cu parata fara ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta pronuntata in contradictoriu cu parata fara calitate procesuala

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca o sentinta civila pronuntata de instanta de fond prin care a fost admisa plata unor drepturi banesti catre reclamant isi produce efectele daca este pronuntata in contradictoriu cu o societate parata care a fost radiata de la Registrul comertului si nu are calitate procesuala pasiva. In calea de atac (apel) am aratat acest lucru, dar sentinta a fost comunicata paratei care este parte in proces.

Mentionez ca si datele de identificare a societatii sunt diferite...

Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
As vrea sa fiu mai explicita. Speta este in felul urmator
Reclamanta X a dat in judecata firma Y (care e radiata de la Registrul Comertului) Prin Intampinarea formulata in cauza firma Y a aratat ca nu mai are caitate procesuala pasiva intrucat a fost radiata in vederea realizarii fuziunii , aceasta devenind prin fuziune o sucursala (fara personalitate juridica). Reclamanta si-a extins actiunea asupra noii entitati Z formata in urma fuzionarii, care are si al CUI si Nr. inregistrare la Registrul Comertului. Totusi instanta de fond pronunta sentinta in contradictoriu cu Firma Y. Constituie motiv de nelegalitate a sentintei acest lucru?In apel pot invoca acest lucru ca exceptie sau pe fond? Va rog mult sa ma lamuriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces omniasig MAXIMMUSS MAXIMMUSS am obtinut la fond castig de cauza , prin care OMNIASIG BUCURESTI, a fost obligata sa-mi plateasca suma de 15.000 lei diferenta prima de asigurare neachitata, ... (vezi toată discuția)
Executare silita - fuziune prin absorbtie JohnJohn JohnJohn Buna seara tuturor! Am urmatoarea situatie: In perioada 2007-2008, societatea X devine debitorul societatii Y. Soc Y obtine o hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Am avut pe 19 martie termen în procès cu pronunțare. tipul ... mihaiionescu24 mihaiionescu24 Am avut pe 19 martie termen în procès cu pronunțare. Tipul de soluție este: respinge cererea! Dar mai jos spune că obligă Wizz Air să plătească ... (vezi toată discuția)