avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare functie

Va salut!

Lucrez intr un departament mecanic avand functia in cim de INGINER MECANIC fiind functie de executie,avand mai multi colegi
!Am lucrat citeva luni fara se semnez fisa postului iar cu 1 luna inainte sa imi dau demisia am semnat o fisa a postului de SEF COMPARTIMENT MECANIc(functie de conducere),fara sa se incheie un act aditional de modificare de functie sau salar!Pot sa cer acum in instanta pt luna aia cit am am avut functie de conducere un salar marit fata de cel pe cit lam luat atunci.,devreme ce aveam o responsabilityate mai mare si sa modificat functia abuziv,chiar daca am semnat si acceptat?
Vreau sa fac asta deoarece am o polita neincheiata cu fostul angajator!
Care este temeiul legal,va rog?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:45, 12 Mai 2009
Art. 17(2) C.muncii Persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, va fi informată cu privire la cel puţin următoarele elemente:
d) funcţia/ocupaţia conform specificaţiei Clasificării ocupaţiilor din România sau altor acte normative şi atribuţiile postului;
e) riscurile specifice postului;
(4) Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (2) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încunoştinţării în scris a salariatului, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.
În situaţia în care angajatorul nu îşi execută obligaţia de informare prevăzută la art. 17 şi 18, persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, are dreptul să sesizeze, în termen de 30 de zile de la data neîndeplinirii acestei obligaţii, instanţa judecătorească competentă şi să solicite despăgubiri corespunzătoare prejudiciului pe care l-a suferit ca urmare a neexecutării de către angajator a obligaţiei de informare.
Pana va raspunde un jurist (din punct de vedere juridic) va raspund eu, din punct de vedere al raportului de munca cu angajatorul:
Puteti sa cereti diferenta de salariu, daca dovediti ca in acea luna ati indeplinit, efectiv, sarcinile de sef compartiment mecanic (adica ceva mai mult decat in celelalte luni).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcini de serviciu ContSters22096 ContSters22096 este legal ca seful direct sa ii poata trasa unui angajat atributii suplimentare fata de cele din fisa psotului sau este interzis? (vezi toată discuția)
Schimb loc munca biencutza05 biencutza05 buna seara, mai revin cu inca o problema, sunt la o firma de stat de 11 ani ca si secretara (dar in fisa postul nu am atributiuni de secretara ci de ... (vezi toată discuția)
anuntul salariatului cu privire la schimbarea conditiilor de munca tromar tromar Mai exista obligativitatea angajatorului de a anunta in scris angajatul cu privire la intentia de modificare a clauzelor Contractului de munca cu 15 zile ... (vezi toată discuția)